Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse hulst aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

I.v.m. vakantie kunnen bestellingen een paar dagen later worden geleverd dan aangegeven

Wintergroene haag kopen

De Japanse hulst is een populaire, wintergroene haag die vaak als buxusvervanger wordt toegepast. Deze haagplanten leveren wij uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs.

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Vanuit eigen kwekerij

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4

Japanse hulst 'Green Hedge'

Dé haagplant bij uitstek. Ook erg geschikt voor blok- en vormsnoei. Frisgroen en sterk.

Japanse hulst 'Caroline Upright'

Smal, compact en opgaand van vorm met bolvormige blaadjes. Ideaal voor een compacte hoge haag.

Ilex Maximowicziana 'Kanehirae'

Snelstgroeiende onder de Japanse Hulst. Goed te gebruiken voor grote, volle haagvormen.

Wintergroene haag uit eigen kwekerij

De Japanse hulst, ook wel Ilex crenata genoemd, is een wintergroene haagplant die in steeds meer tuinen in Nederland terug te vinden is. De groenblijvende haagplant vertoont met zijn kleine, groen bladeren en compacte groei veel uiterlijke gelijkenissen met de Buxus. Nu laatstgenoemde op steeds meer plekken wordt kaalgevreten en bruine plekken krijgt als gevolg van de Buxusmot en Buxus-ziekte, wordt de wintergroene Japanse hulst dan ook vaak als Buxus alternatief aangeplant. De Japanse hulst groeit met 20 – 35 centimeter per jaar relatief snel in vergelijking met de Buxus. De Ilex crenata kan in totaal een hoogte krijgen van 2 meter, maar wordt vaak toegepast als lage haag met Japanse hulst.

Al tientallen jaren zijn wij gespecialiseerd in het kweken van wintergroene haagplanten. Van de Japanse hulst tot en met de Portugese laurier, u kunt het allemaal bij ons verkrijgen. Doordat wij direct uit eigen kwekerij leveren en er geen tussenhandel aan te passen komt, heeft u gegarandeerd verse planten voor een scherpe prijs. Deze planten leveren wij in een plantvriendelijke verpakking af, zodat ze keurig verzonden kunnen worden zonder dat dit schade oplevert aan de plant. Daarnaast geven wij 3 maanden groeigarantie!

98% van de klanten beveelt ons aan

Tevreden klanten, daar doen we het allemaal voor! Zij geven ons gemiddeld een 9.4 en maar liefst 98% van onze klanten beveelt ons aan.

“Ik heb 70 Japanse hulst Green Hedge haagplanten besteld. Deze werden al na twee dagen geleverd, waren netjes verpakt en zagen er goed uit. Ze groeien uitstekend!”

S. de Rooij

“Voor mijn klanten koop ik altijd online haagplanten bij Japansehulst.nl. Zij munten uit in klantvriendelijkheid, zijn snel en voordelig en leveren kwaliteit.”

Hoveniersbedrijf Mollema

“Keurige en snelle verzending. Planten zijn in goede conditie. Ze zijn inmiddels gepoot en lijken al aan te slaan”

J. Kosterman

Japanse hulst als wintergroene haag

Er zijn meerdere Japanse hulst soorten die u kunt gebruiken voor uw wintergroene haag. Allemaal zijn ze groenblijvend en winterhard en zowel geschikt voor een lage, smalle haag als een relatief hoge privacyhaag. De Japanse hulst Green Hedge is bij uitstek de meest populaire. Deze wintergroene haagplant vertoont veel uiterlijke gelijkenissen met de Buxus en wordt daarmee regelmatig als Buxus vervanger aangeplant. De groenblijvende plant heeft frisgroene bladeren die klein van stuk zijn en de groeiwijze is compact. Daarnaast is er de Japanse hulst Caroline Upright. Deze heeft een smalle, opgaande groei – ook erg compact dus – en de bolvormige blaadjes zijn iets donkerder van kleur dan de Green Hedge. Ook krijgt de Caroline Upright geen besjes, wat slim kan zijn om rekening mee te houden wanneer er bijvoorbeeld kleine kinderen rondlopen. Als laatste is er ook nog de Japanse hulst Maximowicziana Kanehirae. Dit is de meest donkergroene soort en heeft spitsvormige bladeren die glimmen.

Japanse hulst kwekerij

Snel en makkelijk wintergroene Japanse Hulst haagplanten kopen van topkwaliteit uit onze eigen kwekerij.

Wintergroene haagplanten in de grond zetten

Het aanplanten van de wintergroene Japanse hulst is een eenvoudige klus. Omdat wij de planten in pot kweken, kunt u ze tevens het gehele jaar door aanplanten! Alleen bij flinke vorst adviseren wij om in die periode even te wachten met het in de grond zetten van de planten. Zodra dit wel kan, graaft u een geul op de plek waar de haag moet komen te staan. Qua diepte en breedte kunt u gemiddeld 20 – 30 cm aanhouden. Onderin het gat maakt u de grond los en verdeelt u de rododendrongrond. Strooi ook rododendrongrond door de uitgegraven grond en mix dit goed door elkaar. Plaats nu de wintergroene Japanse hulst haagplanten in de grond en gooi de uitgegraven grond terug in het gat. Druk het geheel goed aan en geeft tot slot voldoende water. Ook in de weken daarna is het water geven belangrijk.

FAQ

Veelgestelde vragen en antwoorden

Zoals de naam het al zegt, is een wintergroene haag een haag die het gehele jaar door groenblijvend is. Deze haagplanten behouden dus continu hun groene bladeren, ook tijdens de winter. 

Er zijn vele verschillende soorten wintergroene haagplanten. Moet de haag (relatief) laag en/of smal blijven? Overweeg dan de populaire Japanse hulst. Wilt u een grote, brede haag creëren? Overweeg dan bijvoorbeeld de Portugese laurier of een conifeer.

Tuintips

Winkelwagen