FAQ

Veelgestelde vragen en antwoorden

Ja, de hoogte van de Japanse hulst planten is gemeten boven de kluit/pot! De kluit/pot is dus niet meegenomen in de hoogte die wij communiceren.

Planten tot 60 cm bezorgen wij standaard op dinsdag en vrijdag, hier ontvangt u een Track & Trace van op moment van verzending. Heeft u voorkeur voor een (andere) dag dat de Japanse hulst wordt afgeleverd? Geef het gerust aan in de notities bij de bestelling. Haagplanten >60 cm leveren wij binnen 2 tot 7 werkdagen met ons eigen transport, u ontvangt z.s.m. een e-mail van ons op welke dag en in welk tijdsbestek wij dit afleveren.

Voor Japanse hulst haagplanten t/m 40 cm rekenen wij €8,95 verzendkosten. Gaat het om een bestelling naar België, dan zijn de bezorgkosten €19,95.

Voor haagplanten groter dan 40 cm rekenen wij €39,95 verzendkosten.

Vanaf een orderwaarde van €400,- leveren wij gratis!

U hoeft niet speciaal thuis te blijven voor de levering. Als u niet thuis bent kunnen de bestelde haagplanten netjes in de tuin worden gezet. Laat dit indien mogelijk in het notitieveld tijdens het afrekenen even weten.

Ja, u kunt uw bestelling komen afhalen bij onze kwekerij in Lunteren i.p.v. dat wij de planten komen afleveren. Wel dient de bestelling dan van te voren online geplaatst te zijn. Tijdens het bestelproces kunt u kiezen voor de optie ‘Afhalen’. Zodra de bestelling is geplaatst nemen wij z.s.m. contact met u op om te bespreken wanneer u langs wilt komen, zodat wij verse Japanse hulst haagplanten klaar hebben liggen op moment dat u ze af komt halen.

Ja, wij leveren ook Japanse hulst haagplanten in België. De transportkosten hiervoor bedragen €19,95.

Wanneer u haagplanten koopt bij ons ontvangt u 3 maanden groeigarantie, tenzij de planten niet binnen 1 dag geplant zijn.

Tevens moeten ze voldoende water hebben gehad en een goede grond waarin ze optimaal kunnen groeien, wij adviseren hiervoor rododendron grond te gebruiken.

Heeft u een garantie geval? Mail dan naar info@japansehulst.nl foto’s van de Japanse hulst vanaf verschillende posities genomen en een uitleg over hoeveel water er is gegeven en welk soort grond is toegepast. 

Dit is zeker mogelijk! De prijs voor het laten aanplanten van de Japanse hulst is afhankelijk van meerdere factoren. Wilt u een offerte? Mail dan onderstaande informatie naar info@japansehulst.nl:

  • Hoogte en lengte van de haag
  • Foto’s van de huidige situatie
  • Bereikbaarheid met een kraantje
  • Soort grond

Omdat wij de Japanse hulst kweken in pot, kunt u ze het hele jaar door aanplanten. Meer informatie over het planten van de Japanse hulst.

De Japanse hulst kan zowel in de zon als de schaduw en de halfschaduw staan.

Voor een strakke en dichte haag kun je de uiteinden van de Japanse hulst toppen. Maak hierbij gebruik van een scherpe snoeischaar / heggenschaar. Om gaten in de haag te voorkomen is het belangrijk de heggenschaar recht langs de haag te houden en in een soepele beweging langs de Japanse hulst te laten gaan, zodat alle uitstekende takken worden gesnoeid. Meer informatie over het snoeien van de Japanse hulst.

Om ervoor te zorgen dat de Japanse hulst een mooie volle vorm krijgt en deze behoudt wordt minimaal 2x per jaar snoeien aanbevolen. De beste tijd hiervoor is in de periode van mei / juni en na de zomer, in september. Om te voorkomen dat het blad van de Japanse hulst gaat verbranden adviseren wij niet te snoeien bij zonnig weer.

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!

Waarom Japansehulst.nl?

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Vanuit eigen kwekerij

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4