FAQ

Veelgestelde vragen en antwoorden

Alle orders worden in de meeste gevallen binnen 8 werkdagen geleverd. 

Haagplanten t/m 40 cm leveren wij binnen 2 tot 5 werkdagen en worden bezorgd met de DPDPakketservice, waar u een Track & Trace van ontvangt. Haagplanten >40 cm leveren wij binnen 2 tot 8 werkdagen met ons eigen transport.

Voor Japanse hulst haagplanten t/m 40 cm rekenen wij €6,95 verzendkosten. 

Voor haagplanten groter dan 40 cm rekene wij €44,50 verzendkosten.

U hoeft niet speciaal thuis te blijven voor de levering. Als u niet thuis bent kunnen de bestelde haagplanten netjes in de tuin worden gezet. De chauffeur belt als hij voor de deur staat.

Ja, wij leveren ook Japanse hulst haagplanten in België. De transportkosten hiervoor bedragen €104,95.

Nee, u kunt de plastic potten die om de haagplanten zitten niet retourneren. Deze kunt u gescheiden bij het plastic afval gooien.

Wanneer u haagplanten koopt bij ons ontvangt u 3 maanden groeigarantie, tenzij de planten niet binnen 1 dag geplant zijn.

Tevens moeten ze voldoende water hebben gehad en een goede grond waarin ze optimaal kunnen groeien. 

Heeft u een garantie geval? Mail dan naar info@japansehulst.nl foto’s van de Japanse hulst vanaf verschillende posities genomen en een uitleg over hoeveel water er is gegeven en welk soort grond is toegepast. 

Dit is zeker mogelijk! De prijs voor het laten aanplanten van de Japanse hulst is afhankelijk van meerdere factoren. Wilt u een offerte? Mail dan onderstaande informatie naar info@japansehulst.nl:

  • Hoogte en lengte van de haag
  • Foto’s van de huidige situatie
  • Bereikbaarheid met een kraantje
  • Soort grond

Dit kan het hele jaar door, behalve wanneer het vriest. Meer informatie over het planten van de Japanse hulst.

De Japanse hulst kan zowel in de zon als de schaduw en de halfschaduw staan.

Om ervoor te zorgen dat de Japanse hulst een mooie volle vorm krijgt en deze behoudt wordt minimaal 2x per jaar snoeien aanbevolen. De beste tijd hiervoor is in de periode van mei / juni en na de zomer, in september. Om te voorkomen dat het blad van de Japanse hulst gaat verbranden adviseren wij niet te snoeien bij zonnig weer.

Voor een strakke en dichte haag kun je de uiteinden van de Japanse hulst toppen. Maak hierbij gebruik van een scherpe snoeischaar / heggenschaar. Om gaten in de haag te voorkomen is het belangrijk de heggenschaar recht langs de haag te houden en in een soepele beweging langs de Japanse hulst te laten gaan, zodat alle uitstekende takken worden gesnoeid. Meer informatie over het snoeien van de Japanse hulst.

De Japanse hulst is amper giftig te noemen, maar helemaal zonder gevaren is deze sierheester niet. Na de bloeiperiode vormen zich rond de herfst zwarte besjes aan de Japanse hulst. Consumptie van deze besjes zijn lang niet zo schadelijk voor mensen. Wel kan er diarree of overgeven optreden.

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!

Waarom Japansehulst.nl?

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Vanuit eigen kwekerij

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 8,8