Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse hulst aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

I.v.m. vakantie kunnen bestellingen een paar dagen later worden geleverd dan aangegeven

Smalle haag kopen

De Japanse hulst is een smalle, groenblijvende haag die veel wordt gebruikt als buxusvervanger. Bij ons voor de laagste prijs leverbaar uit eigen kwekerij.

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Vanuit eigen kwekerij

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4

Japanse hulst 'Green Hedge'

Dé haagplant bij uitstek. Ook erg geschikt voor blok- en vormsnoei. Frisgroen en sterk.

Japanse hulst 'Caroline Upright'

Smal, compact en opgaand van vorm met bolvormige blaadjes. Ideaal voor een compacte hoge haag.

Ilex Maximowicziana 'Kanehirae'

Snelstgroeiende onder de Japanse Hulst. Goed te gebruiken voor grote, volle haagvormen.

Smalle, winterharde haag kopen

Om een tuin mooi te omlijsten met een smalle haag is Japanse hulst heel geschikt. Hiermee maakt u een mooie erfafscheiding met de buren of de openbare weg. De Japanse hulst is groenblijvend. Dat wil zeggen dat zelfs tijdens vorstperiodes u kunt genieten van een groenblijvende haag die zijn blad goed behoudt. De fijne blaadjes en het feit dat de Japanse hulst geschikt is voor iedere snoeivorm zorgen ervoor dat er veel gelijkenissen zijn met de buxus. Net als met deze tuinplant kan een smalle lage haag gevormd worden van de Japanse hulst. Of een hoge haag wanneer u gesteld bent op uw privacy, want de Japanse hulst kan wel tot twee meter hoog worden. Omdat de buxus te kampen heeft met de buxusmot en buxusrups, is de Japanse hulst een ideale, wintergroene haagplant.

Japanse hulst kwekerij

Snel en makkelijk groenblijvende, winterharde Japanse Hulst haagplanten kopen van topkwaliteit uit onze eigen kwekerij.

De smalle lage haag is groenblijvend, het hele jaar door

Om de smalle lage haag van Japanse hulst mooi slank en rank te houden is regelmatig snoeien noodzakelijk. Anders zal het niet alleen in de hoogte doorschieten maar groeit het ook in de breedte. Het snoeien van de smalle haag wordt minimaal twee keer per jaar aanbevolen. Houd hiervoor de periode mei aan en het einde van de zomerperiode. Snoei de wintergroene haag niet in de brandende zon maar kies voor een bewolkte dag. De kans op verbranding van de blaadjes is dan het minst. Om de smalle haag goed in vorm te houden kan er het beste een touwtje langs heen gespannen worden. Zo hebt u een goed hulpmiddel om de groenblijvende haag zo recht mogelijk te snoeien. Hetzelfde touwtje kan ook voor de hoogte gebruikt worden om er een smalle lage haag mee te creëren.

Smalle haag Japanse hulst verzorgen

Geef de smalle haag van Japanse hulst regelmatig water: vooral na het aanplanten en de snoeibeurten. Door de grond goed vochtig te houden kunnen de wortels goed groeien en alle benodigde voedingsstoffen uit de bodem tot zich nemen. Om de grond in goede conditie te houden en daarmee de wintergroene smalle lage haag ook wordt 1x per jaar bemesten met een organische meststof aanbevolen.

FAQ

Veelgestelde vragen en antwoorden

Een smalle haag wordt gebruikt om iets af te scheiden. Dit kan een lage borderhaag zijn, een scheidingshaag in de voortuin etc. Er zijn verschillende soorten groenblijvende hagen, de meest populaire daarvan is de Japanse hulst.

Als u een smalle haag wilt is het uiteraard belangrijk om deze regelmatig te snoeien, zodat de haag ook echt smal blijft. De meeste hagen kunnen in ieder geval het beste vlak voor de zomer gesnoeid worden en daarna in september.

Tuintips

Winkelwagen