Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse hulst aan te planten. Bestel snel online!

Zoeken
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

I.v.m. vakantie kunnen bestellingen een paar dagen later worden geleverd dan aangegeven

Lage haag kopen

De Japanse hulst is een van de meest populaire lage haag soorten. De veelgekozen buxusvervanger is door zijn groeisnelheid uitstekend geschikt als groenblijvende haag die u laag wilt houden.

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Vanuit eigen kwekerij

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4

Japanse hulst 'Green Hedge'

Dé haagplant bij uitstek. Ook erg geschikt voor blok- en vormsnoei. Frisgroen en sterk.

Japanse hulst 'Caroline Upright'

Smal, compact en opgaand van vorm met bolvormige blaadjes. Ideaal voor een compacte hoge haag.

Ilex Maximowicziana 'Kanehirae'

Snelstgroeiende onder de Japanse Hulst. Goed te gebruiken voor grote, volle haagvormen.

Japanse hulst als lage haag

De Japanse hulst leent er zich uitstekend voor om een lage haag mee te vormen. De groenblijvende planten vormen tezamen een strakke haag met een formele uitstraling. Ilex crenata, de Latijnse benaming voor Japanse hulst, heeft mooie, volle vertakkingen. De Japanse hulst is daarom ideaal om zogenaamde tuinkamers mee te maken of een wintergroene erfafscheiding tussen de openbare weg en uw voortuin. De Japanse hulst groeit gemiddeld zo’n 20 tot 35 centimeter per jaar. Om ervoor te zorgen dat het een mooie lage haag blijft is regelmatig snoeien dus noodzakelijk. Op die manier vertakken de lage haagplanten zich tevens sneller, waardoor er eerder een volle haag staat.

Japanse hulst kwekerij

Snel en makkelijk groenblijvende Japanse Hulst haagplanten kopen van topkwaliteit uit onze eigen kwekerij.

Groenblijvende lage haag in vorm houden

Een lage bladhoudende haag van Japanse hulst blijft altijd mooi wintergroen. Dat wil zeggen dat u het hele jaar door kunt genieten van een groenblijvende haag in uw voortuin zonder dat het blad verliest. De Japanse hulst met de fijn gevormde groene blaadjes zorgen, ook tijdens de donkerste periode van het jaar, toch voor kleur in de tuin. Om de smalle lage haag in de voortuin klein en compact te houden is het wel nodig om deze te snoeien. Dit bevordert tevens de nieuwe bladvorming en vertakkingen waardoor de wintergroene haag nog mooier en voller wordt. Ons advies is om de Japanse hulst tweemaal per jaar te snoeien. De beste periodes hiervoor zijn in het voorjaar en het einde van de zomer. Gebruik in ieder geval schoon snoeigereedschap en zorg dat het goed scherp is. Om de lage haag mooi recht te krijgen kan er langs de zijkanten op de gewenste hoogte een touwtje worden gespannen bij het aanplanten. Voorzie de zuurminnende Japanse hulsten bij het aanplanten van lichtzure grond zoals rododendrongrond of hortensiagrond. 

Een nette en strakke voortuin met een lage haag

Niet alleen uw voortuin ziet er een stuk beter uit wanneer de lage haag van Japanse hulst goed wordt bijgehouden: datzelfde geldt ook voor de woning. Zelfs tijdens het winterseizoen zorgt de groenblijvende lage haag ervoor dat uw voortuin en huis er uitnodigend uitzien. Ligt uw tuin gesitueerd op het noorden of baadt het bijna de gehele dag in het volle zonlicht? De standplaats maakt de Japanse hulst niet uit. Voldoende vocht, één maal per jaar een beetje organische mest toevoegen en snoeien is alles wat u hoeft te doen om de lage haag van Japanse hulst mooi en gezond te houden.

FAQ

Veelgestelde vragen en antwoorden

Er zijn vele verschillen soorten lage hagen. De meest populaire lage haagplant is de Japanse hulst. Deze wordt gezien als het beste alternatief voor de buxus en is o.a. geschikt als borderhaag, scheidingshaag of lage haag rond de voortuin.

Om een volle haag te krijgen en deze laag te houden, is het vanzelfsprekend belangrijk om deze te snoeien. De meeste hagen kunnen het beste net voor de zomer gesnoeid worden en indien nodig een tweede keer in september.

Tuintips

Winkelwagen