Japanse Hulst Maximowicziana Kanehirae

Op zoek naar een snelgroeiende wintergroene heester? Kies dan voor de Japanse Hulst Maximowicziana Kanehirae (Ilex Crenata). Het blad van deze hulst is niet getand, maar glimmend donkergroen en lijkt op dat van de buxus. Daardoor is deze heester erg geschikt als buxusvervanger. Deze soort groeit het snelst van de Japanse Hulstsoorten; wel 20 tot 35cm/40cm per jaar. Ideaal als er in de tuin snel een mooie haag moet komen.

Japanse Hulst Maximowicziana Kanehirae als buxusvervanger

De Japanse Hulst Maximowicziana Kanehirae kan zowel in de zon, halfschaduw en schaduw. Ook is hij goed bestand tegen zeelucht. Door de snelle groei en goede vertakking kan hij makkelijk in vorm worden gesnoeid als haag of siervorm. Dit is verder een sterke heester die nauwelijks wordt aangetast en is immuun voor de buxusmot. Daardoor wordt hij momenteel veel neergezet als vervanging voor buxushagen. Omdat deze heester snel groeit, moet hij zeker 2x per jaar worden gesnoeid, dat gebeurt in de regel mei/begin juni en eind augustus/september. In het zomerseizoen is soms vaker een knipbeurt nodig.

Aanplanten Japanse Hulst Maximowicziana Kanehirae

De Japanse Hulst Maximowicziana Kanehirae is licht zuurminnend en houdt van goed doorlatende, humusrijke grond. Meng daarom wat tuinturf door de aarde en voeg ook een organische bodemverbeteraar toe voor een gezonde groei. Alle Ilexen wortelen oppervlakkig, daarom is het belangrijk dat deze heester niet uitdroogt. Houd na aanplant de aarde rond de heester daarom voldoende vochtig. Ieder jaar een laagje compost houdt het blad verder mooi groen en glimmend.

Specificaties Japanse Hulst Maximowicziana Kanehirae

De Japanse Hulst Maximowicziana Kanehirae leveren we in verschillende potmaten en hoogtes. Afhankelijk van de bestelde maat, bevelen we aan deze Japanse Hulst in 3 tot 4-7 stuks per strekkende meter aan te planten. Hoe groter de maat heester, hoe minder planten er nodig zijn voor een dicht resultaat.