Japanse Hulst Green Hedge

De Japanse Hulst Green Hedge (ofwel Ilex Crenata Green Hedge) is een winterharde, groenblijvende heester die goed als haagplant kan worden toegepast. Hij heeft een mooie vertakking en fijne, frisgroene blaadjes die veel weg hebben van de buxus. Omdat deze heester net zo vlot groeit en net zo makkelijk in vorm is te snoeien, is de Japanse Hulst Green Hedge ideaal toe te passen als buxusvervanger.

Japanse Hulst Green Hedge als haag

De Japanse Hulst Green Hedge heeft een opgaande vorm en is in staat zich mooi te verdichten. Daardoor is deze heester erg geschikt voor het maken van hagen. Ook laat hij zich goed toepassen voor vormsnoei in bijvoorbeeld bollen. De Japanse Hulst bloeit in mei-juni waarbij hij fijne witte bloemetjes geeft. Daarna vormen zich kleine zwarte besjes. Om de Japanse Hulst Green Hedge in vorm te houden, wordt hij in de regel 2 x per jaar gesnoeid; voor- en na de zomer.

Standplaats Japanse Hulst Green Hedge

De Japanse Hulst komt het best tot zijn recht op een zonnige, tot halfbeschaduwde plek. De heester is licht zuurminnend, dus breng bij het aanplanten wat tuinturf aan als de grond een te hoge PH heeft. Ook een goede bodemgesteldheid zorgt voor een gezonde heester en haag, voeg daarom ook een organische bodemverbeteraar toe. Strooi verder elk jaar een laagje compost rond de wortels als onderhoud. Omdat de wortels van de Japanse Hulst oppervlakkig wortelen, is het aan te bevelen de grond de eerste periode na aanplant voldoende vochtig te houden.

Specificaties Japanse Hulst

De Japanse Hulst Green Hedge wordt in verschillende hoogtes en potmaten door ons geleverd. Gemiddeld is de plantafstand 3 tot 7 per strekkende meter, wat afhangt van de bestelde maat. Bij grotere heesters zijn er minder per meter nodig. Houd er mee rekening dat de Japanse Hulst Green Hedge 10 tot 20 cm groeit per jaar.