Japanse hulst Caroline Upright

(3 klantbeoordelingen)

Japanse hulst Caroline Upright

(3 klantbeoordelingen)

Vanaf: 2,501,35

Wissen

De Japanse hulst ‘Caroline Upright’ is een compacte haagplant met een opgaande groei en kleine, bolvormige bladeren die wat donkergroen van kleur zijn. Net zoals de andere Japanse hulst soorten is ook deze niet vatbaar voor de buxusmot en andere aantastingen en dus een uitstekend alternatief voor uw bruine, kaalgevreten buxus. De Caroline Upright is zowel als lage- en hoge haag geschikt en kan gebruikt worden voor vormsnoei zoals bollen. Deze sterke groeier geeft kleine, witte bloemetjes in het voorjaar. Omdat het een mannelijke plant is, vormt hij daarna geen besjes.

Wij zijn gespecialiseerd in het kweken van de Caroline Upright. Al onze Japanse hulst planten worden direct uit eigen kwekerij geleverd in plantvriendelijke verpakkingen bij de consument en hoveniersbedrijven. Zo heeft u gegarandeerd een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en een schitterende, onderhoudsvriendelijke haag met de Caroline Upright planten. Omdat wij de Japanse hulst planten in potten kweken, kunnen ze het hele jaar door aangeplant worden.

Haag van Japanse hulst ‘Caroline Upright’

Net als de buxus heeft de Japanse hulst Caroline Upright groene, kleine blaadjes. Alleen zijn ze wat steviger van vorm en ietwat bollend. Kenmerkend is verder de compacte, opgaande groei. Hij groeit gemiddeld wel wat sneller dan de buxus. Om een mooie, volle haag te krijgen is het advies om deze tweemaal per jaar (voor- en na de zomer) te snoeien.

Standplaats

De Caroline Upright kan zowel in de zon, halfschaduw als schaduw staan. Is de grond van de standplaats van nature niet zuur, voeg dan bij voorkeur wat rododendron grond toe in het plantgat. Verder liggen de wortels van deze heester dicht bij het oppervlak, zorg daarom dat de grond na aanplant voldoende vochtig blijft. Optioneel kunt u ervoor kiezen om jaarlijks wat organische mest toe te voegen.

Aanplanten

Bij het aanplanten van de Japanse hulst ‘Caroline Upright’ kunt u onderstaand stappenplan aanhouden:

 • Span een hulplijn om er zeker van te zijn dat de haag recht komt te staan;
 • Graaf een geul van 20 – 30 cm breed en 20 – 30 cm diep;
 • Verspreid rododendrongrond in de geul en tussen de losse, uitgegraven grond en spit het goed door elkaar;
 • Plaats de haagplanten in het midden van de geul;
 • Schuif de grond terug rondom de Japanse hulst en druk het goed aan;
 • Zorg direct – en in de eerste weken daarna – voor voldoende water voor de haagplant zodat de wortels zich sneller ontwikkelen. Ons advies is om na het aanplanten de Japanse hulst om de dag water te geven. Bij heel warm weer dagelijks in de ochtend.

Snoeien

Om de Japanse hulst ‘Caroline Upright’ in vorm te houden, wordt hij in de regel 2 keer per jaar gesnoeid; voor- en direct na de zomer. Om te voorkomen dat de bladeren verbranden bij het snoeien adviseren wij dit niet te doen op een zonnige dag. Maak bij het snoeien gebruik van een scherpe snoeischaar / heggenschaar. Het is belangrijk de heggenschaar recht langs de haag te houden en in een soepele beweging langs de Japanse hulst te laten gaan, zodat alle uitstekende takken worden gesnoeid.

FAQ

Hoeveel Japanse hulst Caroline Upright per meter?

Dit is afhankelijk van de planthoogte. Bij een hoogte van 10 – 20 cm adviseren wij 8 Japanse hulst Caroline Upright planten per meter, bij 20 – 30 cm 7 planten en bij 30 – 40 cm 6 planten. Bekijk onze webshop voor de volledige tabel met alle planthoogtes en bijbehorend advies.

Wanneer Japanse hulst Caroline Upright planten?

De Caroline Upright in pot/kluit kunt u het gehele jaar door aanplanten, behalve bij vorst. Kiest u voor een haagplant met kluit dan kunt u deze het beste in de herst of winter aanplanten.

Hoe snel groeit Japanse hulst Caroline Upright?

De Japanse hulst Caroline Upright groeit gemiddeld 20 tot 35 cm per jaar, in opgaande groei. De volwassen plantgrootte is maximaal 2 meter.

Wanneer Japanse hulst Caroline Upright snoeien?

Ons advies is om de Japanse hulst Caroline Upright tweemaal per jaar te snoeien. Dit kunt u het beste vlak voor- en na de zomer doen, in mei en september dus. Let hierbij op dat u niet gaat snoeien op een warme, zonnige dag. Anders is de kans groot dat de jonge blaadjes verbranden door de zon.

Hoogte

, , , ,

Aantal per strekkende meter

HoogteAdviesPrijs per stuk
10 - 20 cm kluit/pot9 planten per meter€1,35
20 - 30 cm kluit/pot7 planten per meter€2,95
30 - 40 cm kluit/pot6 planten per meter€4,50
40 - 60 cm kluit/pot6 planten per meter€6,65
60 - 80 cm kluit/pot4 planten per meter€13,95

Specificaties

Groei per jaar20-30 cm
Volwassen plantgrootte200 cm
WintergroenJa
WinterhardheidGoed
Aantal per strekkende meterZie tab 'Aantal per strekkende meter'
StandplaatsZonnig, Halfschaduw, Schaduw
AanplantadviesHet hele jaar
OnderhoudsvriendelijkJa
SnoeimaandMei en september
SnoeiadviesZie beschrijving

3 beoordelingen voor Japanse hulst Caroline Upright

 1. K. Lievense

  De Japanse hulst werd netjes verzorgd afgeleverd op de afgesproken tijd. Het was prima verpakt, zodoende niks beschadigd. De struikjes volgens voorschrift erin gezet en in het begin even goed verzorgd door steeds wat water te geven. Er is er niet eentje dood gegaan en ze groeien nu met dit regenachtige weer goed.
  Ik kan jullie van harte aanbevelen.

 2. M. Wendels

  Goeie service, goed verpakt voor transport en de japanse hulst ziet goed en sterk uit.

 3. Fam. Van Diermen

  Planten waren goed verpakt. Afgelopen maanden zijn ze ondanks de kou goed door blijven groeien. Winterhardheid top

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom Japansehulst.nl?

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Vanuit eigen kwekerij

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4