Japanse hulst 'Caroline Upright'

(1 klantbeoordeling)

Japanse hulst 'Caroline Upright'

(1 klantbeoordeling)

Vanaf: 2,951,95

Wissen

De Japanse hulst ‘Caroline Upright’ is een compacte, opgaande wintergroene heester met kleine, bolvormige bladeren die wat donkerder van kleur zijn. Deze Ilex is niet vatbaar voor de buxusmot en andere aantastingen en is een sterke groeier. Daardoor is de Japanse hulst ‘Caroline Upright’ goed toe te passen als haag of vormsnoei in bijvoorbeeld bollen. Deze Ilex-soort geeft witte bloemetjes in het voorjaar. Omdat het een mannelijke plant is, vormt hij daarna geen besjes.

Haag van Japanse hulst ‘Caroline Upright’

Net als de buxus heeft de Japanse hulst frisse groene, kleine blaadjes. Alleen zijn ze wat steviger van vorm en soms een beetje bollend. Kenmerkend is verder de compacte groei, waardoor de Japanse hulst heel goed als haagvorm of bol te snoeien is. Hij groeit gemiddeld wel wat sneller dan de buxus, dus vaak moet de heester minimaal twee keer per jaar worden gesnoeid om hem mooi in vorm te houden. Let er op dat de Japanse hulst ‘Caroline Upright’ wel wat zure grond verlangt.

Standplaats

Een zonnige of halfbeschaduwde standplaats in de tuin is ideaal voor de Japanse hulst. Maar meestal slaat hij in de schaduw ook goed aan. De Japanse hulst ‘Caroline Upright’ kan het hele jaar door worden aangeplant, behalve wanneer het vriest. Is de grond van nature niet zuur, voeg dan wat rododendron grond toe in het plantgat. Verder liggen de wortels van deze heester dicht bij het oppervlak, zorg daarom dat de grond na aanplant voldoende vochtig blijft. Ook een bodemverbeteraar en jaarlijks een laagje organische compost dragen bij aan een gezonde groei.

Aanplanten

Bij het aanplanten van de Japanse hulst ‘Caroline Upright’ kunt u onderstaand stappenplan aanhouden:

  • Span een hulplijn om er zeker van te zijn dat de haag recht komt te staan
  • Graaf een geul van 20 – 30 cm breed en 20 – 30 cm diep
  • Verspreid aanplantgrond in de geul en tussen de losse, uitgegraven grond en spit het goed door elkaar
  • Plaats de haagplanten in het midden van de geul
  • Schuif de grond terug rondom de Japanse hulst en druk het goed aan
  • Zorg direct – en in de eerste weken daarna – voor voldoende water voor de haagplant zodat de wortels zich sneller ontwikkelen. Ons advies is om na het aanplanten de Japanse hulst om de dag water te geven. Bij heel warm weer dagelijks in de ochtend.

Snoeien

Om de Japanse hulst ‘Caroline Upright’ in vorm te houden, wordt hij in de regel 2 keer per jaar gesnoeid; voor- en direct na de zomer. Om te voorkomen dat de bladeren verbranden bij het snoeien adviseren wij dit niet te doen op een zonnige dag. Maak bij het snoeien gebruik van een scherpe snoeischaar / heggenschaar. Het is belangrijk de heggenschaar recht langs de haag te houden en in een soepele beweging langs de Japanse hulst te laten gaan, zodat alle uitstekende takken worden gesnoeid.

FAQ

Hoeveel Japanse hulst Caroline Upright per meter?

Dit is afhankelijk van de planthoogte. Bij een hoogte van 10 – 20 cm adviseren wij 8 Japanse hulst Caroline Upright planten per meter, bij 20 – 30 cm 7 planten en bij 30 – 40 cm 6 planten. Bekijk onze webshop voor de volledige tabel met alle planthoogtes en bijbehorend advies.

Wanneer Japanse hulst Caroline Upright planten?

De Caroline Upright in pot/kluit kunt u het gehele jaar door aanplanten, behalve bij vorst. Kiest u voor een haagplant met kluit dan kunt u deze het beste in de herst of winter aanplanten.

Hoe snel groeit Japanse hulst Caroline Upright?

De Japanse hulst Caroline Upright groeit gemiddeld 20 tot 35 cm per jaar, in opgaande groei. De volwassen plantgrootte is maximaal 2 meter.

Wanneer Japanse hulst Caroline Upright snoeien?

Ons advies is om de Japanse hulst Caroline Upright tweemaal per jaar te snoeien. Dit kunt u het beste vlak voor- en na de zomer doen, in mei en september dus. Let hierbij op dat u niet gaat snoeien op een warme, zonnige dag. Anders is de kans groot dat de jonge blaadjes verbranden door de zon.

Hoogte

, , , ,

Aantal per strekkende meter

HoogteAdviesPrijs per stuk
10 - 20 cm kluit/pot9 planten per meter€1,95
20 - 30 cm kluit/pot7 planten per meter€2,95
30 - 40 cm kluit/pot6 planten per meter€4,40
40 - 60 cm kluit/pot6 planten per meter€5,85
60 - 80 cm kluit/pot4 planten per meter€9,85

Specificaties

Groei per jaar20-30 cm
Volwassen plantgrootte200 cm
WintergroenJa
WinterhardheidGoed
Aantal per strekkende meterZie tab 'Aantal per strekkende meter'
StandplaatsZonnig, Halfschaduw, Schaduw
AanplantadviesHet hele jaar
OnderhoudsvriendelijkJa
SnoeimaandMei en september
SnoeiadviesZie beschrijving

1 beoordeling voor Japanse hulst ‘Caroline Upright’

  1. Fam. Van Diermen

    Planten waren goed verpakt. Afgelopen maanden zijn ze ondanks de kou goed door blijven groeien. Winterhardheid top

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom Japansehulst.nl?

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Of afhalen in Lunteren

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4