Japanse Hulst Caroline Upright

De Japanse Hulst Caroline Upright is een compacte, opgaande wintergroene heester. Ook wel genoemd de Ilex Crenata. Deze hulst wordt vaak gebruik als vervanger voor de buxus. De Ilex is niet vatbaar voor de buxusmot en andere aantastingen en is een sterke groeier. Daardoor is de Japanse Hulst Caroline Upright goed toe te passen als haag of vormsnoei in bijvoorbeeld bollen. Deze Ilex-soort geeft witte bloemetjes in het voorjaar. Omdat het een mannelijke plant is, vormt hij daarna geen besjes.

Haag van Japanse Hulst Caroline Upright

Net als de buxus heeft de Japanse Hulst frisse groene, kleine blaadjes. Alleen zijn ze wat steviger van vorm en soms een beetje bollend. Kenmerkend is verder de compacte groei, waardoor de Japanse Hulst heel goed als haagvorm of bol te snoeien is. Hij groeit gemiddeld wel wat sneller dan de buxus, dus vaak moet de heester minimaal twee keer per jaar worden gesnoeid om hem mooi in vorm te houden. Let er op dat de Japanse Hulst Caroline Upright wel wat zure grond verlangt.

Standplaats Japanse Hulst Caroline Upright

Een zonnige of halfbeschaduwde standplaats in de tuin is ideaal voor de Japanse Hulst. Maar meestal slaat hij in de schaduw ook goed aan. De Japanse Hulst Caroline Upright kan het hele jaar door worden aangeplant. Is de grond van nature niet zuur, voeg dan wat tuinturf toe in het plantgat. Verder liggen de wortels van deze heester dicht bij het oppervlak, zorg daarom dat de grond na aanplant voldoende vochtig blijft. Ook een bodemverbeteraar en jaarlijks een laagje organische compost dragen bij aan een gezonde groei.

Specificaties Japanse Hulst Caroline Upright

De Japanse Hulst Caroline Upright is het hele jaar door in verschillende maten en hoogtes te leveren. Gemiddeld groeit deze hulst ca. 10 tot 20cm. Voor het planten is 3 tot 4 stuks per strekkende meter nodig voor een haag, afhankelijk van de bestelde pot- en hoogtemaat.