Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse hulst aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

I.v.m. vakantie kunnen bestellingen een paar dagen later worden geleverd dan aangegeven

Ilex maximowicziana Kanehirae

(1 klantbeoordeling)

Ilex maximowicziana Kanehirae

(1 klantbeoordeling)

Vanaf: 0,90

Dichtheid

Compacte groei

Groeisnelheid

25 - 45 cm per jaar

Standplaats

Schaduw, halfschaduw, zon

Type haag

Lage- en hoge haag

Winterhard

Wintergroen / groenblijvend

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Verzorging

Weinig onderhoud

De Ilex maximowicziana Kanehirae is een snelgroeiende Japanse hulst die ideaal is als lage- of hoge haag, tot twee meter. De Kanehirae kenmerkt zich met de glimmende, donkergroene bladeren die spitsvormig zijn. Hiermee toont deze veel uiterlijke gelijkenissen met de buxus en is het een ideale buxusvervanger. Wilt u niet meer tegen de kaalgevreten, bruine buxus aankijken en/of bent u er klaar mee om continu de buxusmot te moeten bestrijden? Dan is de Ilex maximowicziana Kanehirae een uitstekende oplossing om weer een prachtige, groenblijvende haag in uw tuin te creëren. Doordat wij de Japanse hulst kweken in pot kunt u ze het hele jaar door aanplanten.

Al jarenlang zijn wij gespecialiseerd in het kweken van de Kanehirae. Wij leveren de Japanse hulst planten direct uit eigen kwekerij in plantvriendelijke verpakkingen. Zo heeft u gegarandeerd planten van topkwaliteit voor de scherpste prijs, met als eindresultaat een schitterende haag die onderhoudsvriendelijk is en geen last heeft van de buxusmot.

Planthoogte

, , , , , , , , , , , , ,

Aantal per strekkende meter

HoogteAdviesPrijs per stuk
7 - 10 cm stek10 planten per meter€0,90
10 - 20 cm kluit/pot9 planten per meter€2,35
20 - 30 cm kluit/pot7 planten per meter€4,75
30 - 40 cm kluit/pot6 planten per meter€8,59
40 - 60 cm kluit/pot5 planten per meter€14,75
60 - 80 cm kluit/pot4 planten per meter€17,50
80 - 100 cm kluit/pot3 planten per meterUitverkocht
100 - 120 cm kluit/pot3 planten per meterUitverkocht
120 - 140 cm kluit/pot2,5 planten per meterUitverkocht
140 - 160 cm kluit/pot2,5 planten per meterUitverkocht
160 - 180 cm kluit/pot2,5 planten per meterUitverkocht

Specificaties

Groei per jaar25-45 cm
Volwassen plantgrootte200 cm
WintergroenJa
WinterhardheidGoed
Aantal per strekkende meterZie tab 'Aantal per strekkende meter'
StandplaatsZonnig, Halfschaduw, Schaduw
AanplantadviesHet hele jaar
OnderhoudsvriendelijkJa
SnoeimaandMei en september
SnoeiadviesZie beschrijving

1 beoordeling voor Ilex maximowicziana Kanehirae

 1. R. Zandstra

  Hartstikke mooie, nieuwe haag in mijn tuin dankzij deze kwekerij. Ik had last van de buxusmot in mijn voormalige buxushaag. Hier heb ik fijn contact over gehad met dit bedrijf en hebben we overlegd welk alternatief ik graag zou willen hebben. De planten werden zeer netjes verpakt afgeleverd en groeien goed.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De donkergroene Ilex maximowicziana Kanehirae.

Met de Ilex maximowicziana Kanehirae heeft u een groenblijvende, donkergroene haagplant met een unieke uitstraling. De blaadjes zijn spitsvormig, glanzend en iets groter dan de twee andere Japanse hulst soorten. Met zijn compacte groei wordt ook deze haag vaak toegepast als vervanger van de Buxus, nu laatstgenoemde wordt aangetast door de buxusmot en buxusziekte. De Ilex maximowicziana Kanehirae is hier niet vatbaar voor! Met zijn compacte groei maakt u hier dus uitstekend een strakke en formele, lage haag mee. Laat u deze planten hoger groeien, dan kan de haag een hoogte bereiken van 200 cm en hiermee goed fungeren als privacyhaag. Net als de andere Japanse hulst soorten, is ook de Maximowicziana geschikt voor vormsnoei. In mei en juni komen er hele kleine, witte bloemetjes aan. Deze gaan over in onopvallende zwarte besjes, die verscholen zitten achter de blaadjes. Wanneer u op zoek bent naar een kleinbladige, donkergroene haagplant die geschikt is voor zowel een lage- als een hoge haag, is onze Ilex maximowicziana Kanehirae van A-kwaliteit iets voor u!

Ilex maximowicziana Kanehirae planten

Het aanplanten van de Ilex maximowicziana Kanehirae is zeer eenvoudig. Kies allereerst een standplaats uit voor de haag, deze mag zowel in de zon, halfschaduw als schaduw liggen, en u kunt aan de slag gaan.

 1. Maak de standplaats onkruidvrij. Dit ziet er niet alleen netter uit, maar voorkomt ook dat onkruid vocht en voedingstoffen afpakken van de Japanse hulst planten.
 2. Om er zeker van te zijn dat de haag recht komt te staan, spant u een hulplijn.
 3. Start nu met het graven van de gleuf. De diepte en breedte hiervan, hangt af van de grootte van de kluit. Gemiddeld is een gleuf 25×25 cm. Let erop dat de planten niet te diep in de grond komen te staan.
 4. Ondanks dat de Ilex maximowicziana Kanehirae weinig veeleisend is v.w.b. grondsoort, adviseren wij wel rododendrongrond te gebruiken bij het aanplanten. Verspreid deze lichtzure grond door de gleuf en uitgegraven grond, zodat de planten direct voedingsstoffen krijgen.
 5. Nu de gleuf klaar is, verspreidt u de Ilex maximowicziana Kanehirae planten over de strekkende meters en plant u ze, goed rechtop, in het midden van de gleuf.
 6. Gooi de uitgegraven grond terug in de gleuf en druk het goed aan rondom de planten met uw hand of voet.
 7. Om de wortels van de planten goed te laten ontwikkelen en ervoor te zorgen dat de haag aanslaat, moeten ze voldoende water krijgen. Geef direct na het aanplanten water en ook regelmatig tijdens droge periodes. Is het heel warm weer? Geef dan iedere ochtend water.

Ilex maximowicziana Kanehirae eenvoudig in verzorging.

Met de Ilex maximowicziana Kanehirae heeft u een donkergroene haag waar u weinig tijd hoeft te steken in het onderhouden ervan. De Japanse hulst haag kunt u het beste twee keer per jaar snoeien, zowel voor- als na de zomer (mei & september). Tip: snoei op een bewolkte dag, zo voorkomt u dat de gesnoeide blaadjes verbranden bij direct zonlicht. U hoeft de Japanse hulst verder niet te bemesten. Wanneer u rododendrongrond gebruikt bij het aanplanten, krijgen de planten al direct de juiste voedingsstoffen. Wilt u toch graag extra bemesten? Maak dan in het voorjaar gebruik van DCM meststof voor Ilex. In de tijd na het aanplanten is het belangrijk om de haag regelmatig te voorzien van water, wanneer het een droge periode is. Bij extreme droogte en warmte, geeft u dagelijks aan het begin van de dag water. Na een jaar zijn de planten goed aangeslagen en kunt u optioneel alleen nog bij heel warm weer de haag water geven.

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen van onze klanten. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

Wij bezorgen onze Ilex maximowicziana Kanehirae planten met net zoveel liefde als dat wij ze kweken. Planten t/m een hoogte van 40 cm leggen wij voorzichtig in kistjes, waarin ze plantvriendelijk, vers en zonder beschadigingen bij u thuis worden afgeleverd. Japanse hulst planten groter dan 40 cm zetten wij op onze wagen en leveren wij in pot of met kluit bij u thuis af. 

Ilex maximowicziana Kanehirae planten met een hoogte t/m 40 cm, leveren wij binnen 5 werkdagen bij u thuis af. Heeft u op donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag of maandag een bestelling geplaatst? Dan bezorgen wij uw Japanse hulst planten op woensdag. Plaatst u op dinsdag of woensdag een bestelling, dan leveren wij op vrijdag. 

Betreft het planten hoger dan 40 cm? Dan hoort u na uw bestelling z.s.m. wanneer wij, binnen een week, bij u langskomen met de Maximowicziana Kanehirae planten.

Heeft u voorkeur voor een specifieke dag of week van levering? Geef het gerust aan in de bestelnotities, wij houden hier graag rekening mee voor u.

Nee, u heeft geen groene vingers nodig voor deze haag. De Ilex maximowicziana Kanehirae staat bekend om zijn onderhoudsvriendelijkheid. Graag helpen wij u hier alsnog bij! Met ons stappenplan voor het aanplanten van de haag en het onderhouden ervan, zorgen wij er samen voor dat u een prachtige, groene haag krijgt.

Ziet er een plant, ondanks alle aandacht die wij samen aan de haag hebben gegeven, er onverhoopt niet meer mooi groen uit? Met onze groeigarantie van maar liefst 3 maanden krijgt u gegarandeerd een groene haag! Neem contact met ons op wanneer een plant er niet meer gelukkig uitziet en wij zorgen voor vervanging.

Nog niet helemaal overtuigd? Dit zeggen klanten!

FAQ Ilex maximowicziana Kanehirae

De gemiddelde groeisnelheid van de Ilex maximowicziana Kanehirae bedraagt 25 tot 45 cm per jaar. Hiermee is dit de snelstgroeiende Japanse hulst soort. De volwassen plantgrootte bedraagt 200 cm.

Dit hangt af van de hoogte van de Ilex maximowicziana Kanehirae planten. Houd onderstaande hiervoor aan:

 • 10 – 20 cm hoogte: 8 planten per meter
 • 20 – 30 cm: 7 planten per meter
 • 30 – 40 cm: 6 planten per meter
 • 40 – 60 cm: 5 planten per meter
 • 60 – 80 cm: 4 planten per meter
 • 80 – 120 cm: 3 planten per meter
 • >120 cm: 2,5 plant per meter
Winkelwagen