Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse hulst aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

I.v.m. vakantie kunnen bestellingen een paar dagen later worden geleverd dan aangegeven

Ilex haag kopen

Ilex crenata is een groenblijvende haagplant die wordt gebruikt als buxusvervanger. Koop uw Ilex haag gemakkelijk online!

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Vanuit eigen kwekerij

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4

Japanse hulst 'Green Hedge'

Dé haagplant bij uitstek. Ook erg geschikt voor blok- en vormsnoei. Frisgroen en sterk.

Japanse hulst 'Caroline Upright'

Smal, compact en opgaand van vorm met bolvormige blaadjes. Ideaal voor een compacte hoge haag.

Ilex Maximowicziana 'Kanehirae'

Snelstgroeiende onder de Japanse Hulst. Goed te gebruiken voor grote, volle haagvormen.

Ilex haag in uw tuin

Met een Japanse hulst kan een prachtige Ilex haag worden gecreëerd. Een Ilex is een andere benaming voor een Japanse hulst haagplant en wordt gezien als de beste vervanger van een buxus. De Japanse hulst is eveneens winterhard en blijft het gehele jaar door zijn prachtige groene kleur behouden. Anders dan de naam hulst doet vermoeden heeft de Ilex crenata geen stekelige doorntjes aan de fijne, licht bollende blaadjes zitten. Omdat een buxus de laatste jaren geteisterd wordt door allerlei ziektes en de buxusmot is deze in onmin geraakt. De Japanse hulst is resistent tegen de buxusmot en buxusrups en wordt daarom gezien als de ideale buxusvervanger. Geen wonder dat een Ilex haag steeds vaker is te spotten in diverse tuinen.

Ilex haag kwekerij

Wij zijn al 15 jaar gespecialiseerd in het kweken en verkopen van Ilex hagen.

Ilex haag in diverse soorten

Een Ilex haag maken gaat heel goed met kwalitatief zeer sterke en goedkope Japanse hulst van Japansehulst.nl. Bij ons zijn Ilex crenata in diverse soorten verkrijgbaar. Zo hebben we de ‘Green Hedge, de ‘Caroline Upright en de ‘maximowicziana Kanehirae‘. Alle drie zijn geschikt om een Ilex haag te maken welke tot zo’n 2 meter hoogte kan bereiken. Het verschil tussen de haagsoorten zit hem vooral in de groeivorm. Terwijl de ene wat compacter van vorm blijft zal de andere een wat smallere, meer opgaande groei doormaken. De Japanse hulst ‘Green Hedge’, ‘Caroline Upright  en de ‘maximowicziana Kanehirae‘ laten zich goed snoeien en verzorgen, in iedere gewenste vorm. Dat maakt ze met uitstek geschikt om een fraaie Ilex haag te ontwerpen die prachtig zal staan in ieder tuinontwerp.

Een Ilex haag aanplanten

Een Ilex haag is zeer makkelijk aan te planten. Dit kan, behalve als het vriest, het hele jaar door gebeuren. Graaf een geul en zorg dat de Japanse hulst niet te diep in de bodem wordt geplant omdat ze nogal oppervlakkig wortelen. Voeg eventueel ook wat rododendron grond toe voordat de geul wordt gedicht. Houd na het aanplanten van de Japanse hulst de aarde vochtig en strooi jaarlijks een laagje compost rond de sierheesters. Wanneer deze aanwijzingen opgevolgd worden kan het niet anders dan dat er genoten kan worden van een mooie en gezonde Ilex haag. Meer weten over de haagplant of direct de Japanse hulst online kopen? Bezoek daarvoor onze webshop.

Tuintips

Winkelwagen