Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse hulst aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

I.v.m. vakantie kunnen bestellingen een paar dagen later worden geleverd dan aangegeven

Ilex crenata kopen

Ilex crenata is een groenblijvende haagplant die in steeds meer tuinen terug te vinden is. Bij ons kunt u deze kopen voor de scherpste prijs uit eigen kwekerij.

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Vanuit eigen kwekerij

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4

Ilex crenata 'Green Hedge'

Dé haagplant bij uitstek. Ook erg geschikt voor blok- en vormsnoei. Frisgroen en sterk.

Ilex crenata 'Caroline Upright'

Smal, compact en opgaand van vorm met bolvormige blaadjes. Ideaal voor een compacte hoge haag.

Ilex Maximowicziana 'Kanehirae'

Snelstgroeiende onder de Japanse Hulst. Goed te gebruiken voor grote, volle haagvormen.

Een prachtige Ilex crenata in uw tuin

De Ilex crenata, ook wel Japanse hulst genoemd, is op vele manieren toepasbaar in de tuin. We kennen deze plant doordat het veel gebruikt wordt om lage haagjes of hoge hagen te vormen. Maar de Ilex is solitair ook uitermate geschikt voor een snoeivorm. Niet alleen in een bol, maar hier kunnen de meest creatieve uitspattingen op los gelaten worden. Zet de Ilex crenata in een fraaie sierpot bij de voordeur en heet gasten extra hartelijk welkom met deze mooie sierheester. Door de prachtige naam dicht je de Ilex crenata een plek in oosters ingerichte tuinen toe. Maar ook in heidetuinen komt de immer groenblijvende haag goed tot zijn recht. De Ilex crenata past bij iedere tuinstijl!

Ilex crenata kwekerij

Online Ilex crenata haagplanten kopen doet u bij ons, wij zijn al 15 jaar gespecialiseerd in het kweken en verkopen van Ilex crenata.

Een Ilex crenata vereist geen groene vingers

Het onderhoud en verzorging van de Ilex crenata is heel simpel waardoor het ook geschikt is voor mensen die geen groene vingers hebben. De plant neemt het niet zo nauw met de plek waar het wordt aangeplant. Schaduw, in de halfschaduw of volle zon: de Ilex groeit overal. Belangrijk is wel dat het wat zuurdere, humusrijke grond betreft. Voor een uitstekende start is het daarom goed om rododendron grond te gebruiken bij het aanplanten. Tweemaal per jaar snoeien zorgt ervoor dat de Ilex goed in vorm blijft en een voller volume krijgt. Dit is met name mooi als diverse Ilex crenata tezamen een haag die bladhoudend is vormen.

De Ilex crenata als buxus vervanger

De Ilex crenata wordt veelal gebruikt als alternatief voor de buxus. Deze wordt de laatste jaren steeds vaker aangetast door schimmels en de buxusmot. De Ilex crenata, de Nederlandse benaming hiervoor is trouwens Japanse hulst, is resistent tegen de buxusmot en buxusrups. Gedurende de zomermaanden verschijnen er kleine, onopvallende witte bloemetjes. Na de bloei vormt de wintergroene, smalle haag zwarte besjes. Deze zijn overigens licht giftig, dus pas op met kleine kinderen en dieren. Bij Japansehulst.nl komt de Ilex crenata uit eigen kwekerij. Hierdoor is de weg van kweker tot klant kort en kunnen we garant staan voor kwalitatief zeer goede en scherp geprijsde Ilex crenata planten. Ze zijn in diverse maten te koop. Geef sfeer aan de tuin of terras en laat de prachtige Ilex crenata hier tot zijn recht komen.

FAQ

Veelgestelde vragen en antwoorden

Hoeveel planten u per strekkende meter nodig heeft is afhankelijk van de hoogte van de Ilex crenata. Ons advies:

  • 10-20 cm: 8 planten per meter
  • 20-30 cm: 7 planten per meter
  • 30-40 cm: 6 planten per meter
  • 30-60 cm: 5 planten per meter
  • 60-80 cm: 4 planten per meter
  • >80 cm: 3 planten per meter

De Ilex crenata kunt u het hele jaar door planten, behalve wanneer het vriest. De allerbeste periode om ze te planten is aan het einde van de zomer / begin van het najaar, omdat de temperatuur van de grond dan nog relatief hoog is en de grond vrij vochtig is.

Span een hulplijn om er zeker van te zijn dat de haag recht komt te staan. Graaf een geul van 20-30 cm breed en diep. Verspreid rododendrongrond in de geul en tussen de uitgegraven grond. Plaats de Ilex crenata haagplanten in het midden van de geul. Schuif de grond terug en druk het goed aan. Zorg direct – en in de eerste weken daarna – voor voldoende water voor de haagplant.

Het advies is om de Ilex  crenata haagplant twee keer per jaar te snoeien. Zo stimuleert u de dichte groeivorm. De snoeitijd loopt van mei tot en met september. Om te voorkomen dat de bladeren verbranden is het het beste om te snoeien op een bewolkte dag.

Tuintips

Winkelwagen