Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse hulst aan te planten. Bestel snel online!

Zoeken
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

I.v.m. vakantie kunnen bestellingen een paar dagen later worden geleverd dan aangegeven

Japanse hulst soorten

Al jarenlang zijn wij gespecialiseerd in het kweken van de Japanse hulst. Omdat er geen sprake is van tussenhandel, leveren wij deze vers en voor de scherpste prijs direct vanuit eigen kwekerij. Wij hebben drie verschillende soorten Japanse hulst. Alle drie zijn ze geschikt voor een lage- en een hoge haag, groeien ze zowel in de zon, halfschaduw als schaduw en zijn ze niet vatbaar voor de buxusmot. Welk Japanse hulst soort u wilt hebben, is dus vooral gebaseerd op persoonlijke voorkeur. Om u hierbij te helpen, hebben wij de uiterlijke verschillen op een rij gezet.

prijs-green-hedge-desktop
prijs-green-hedge-mobiel

Uiterlijk

Uiterlijke gelijkenissen met buxus

Groeiwijze

Compacte, bossige groei

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Verzorging

Weinig onderhoud

prijs-caroline-upright-desktop
prijs-caroline-upright-mobiel

Uiterlijk

Kleine, bolvormige blaadjes

Groeiwijze

Smalle, opgaande groeivorm

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Verzorging

Weinig onderhoud

prijs-ilex-maximowicziana-kanehirae.png

Uiterlijk

Donkergroene, spitsvormige blaadjes

Groeiwijze

Compacte, bossige groei

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Verzorging

Weinig onderhoud

Japanse hulst Green Hedge, populairste buxusvervanger.

De Japanse hulst Green Hedge is bij uitstek het meest gekozen Japanse hulst soort. De Green Hedge heeft namelijk veel uiterlijke gelijkenissen met de buxus, maar is niet vatbaar voor de buxusmot en -rups. Zo heeft u geen bruine, kaalgevreten planten meer in de tuin staan, maar een gezonde en groenblijvende haag. Net als de buxus, heeft ook de Green Hedge een compacte groeivorm en frisgroene blaadjes. U kunt deze Japanse hulst gebruiken voor zowel een lage haag in de voortuin of achtertuin, als een hoge (zichtdichte) haag die niet al te breed wordt. De Green Hedge zorgt voor een prachtige haag die weinig tijd in onderhoud kost, maar wel uw tuin van een groene leefomgeving voorziet!

Japanse hulst Caroline Upright: een smalle, opgaande groeivorm.

De Japanse hulst Caroline Upright wordt ook veel als buxusvervanger gekozen. In vergelijking met de Green Hedge, heeft de Caroline Upright meer bolvormige blaadjes. Wilt u een haagplant met nog meer bollige blaadjes? Kies dan voor de Japanse hulst Convexa. Terugkomend op de Caroline Upright: dit is een mannelijke plant. Houdt in dat deze als enige Japanse hulst soort geen besjes krijgt. Bij de andere soorten komen er hele kleine besjes na de zomer, die verscholen zitten achter de blaadjes. Een ander uiterlijk kenmerk van de Caroline Upright is dat deze een smalle en opgaande groeivorm heeft. Zo kunt u deze voor een smalle haag gebruiken, zowel laag als hoog.

De luxueuze Ilex maximowicziana Kanehirae.

Ons meest donkergroene Japanse hulst soort, de Ilex maximowicziana Kanehirae. Deze plant heeft spitsvormige, glimmende bladeren die een luxueuze uitstraling geven aan uw tuin. Ook dit soort heeft een compacte groei en is zowel geschikt als lage- en als hoge haag, die zichtdicht is. Van nature komt de Ilex maximowicziana Kanehirae voor op eilanden in Zuid-Japan en in de kuststreek van Oost-China. Met deze Japanse hulst geeft u uw tuin een unieke uitstraling!

Keuzestress? Neem contact op!

Weet u niet welk Japanse hulst soort u wilt kiezen? Neem gerust contact met ons op, wij staan graag voor u klaar om te helpen.

Winkelwagen