Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse hulst aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

I.v.m. vakantie kunnen bestellingen een paar dagen later worden geleverd dan aangegeven

Groenblijvende haag

De Japanse hulst is een van de meest populaire, groenblijvende haagplanten. Wij zijn al meer dan 15 jaar gespecialiseerd in het kweken van de Japanse hulst. Online te koop voor de scherpste prijs uit eigen kwekerij.

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Vanuit eigen kwekerij

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4

Japanse hulst 'Green Hedge'

Dé haagplant bij uitstek. Ook erg geschikt voor blok- en vormsnoei. Frisgroen en sterk.

Japanse hulst 'Caroline Upright'

Smal, compact en opgaand van vorm met bolvormige blaadjes. Ideaal voor een compacte hoge haag.

Ilex Maximowicziana 'Kanehirae'

Snelstgroeiende onder de Japanse Hulst. Goed te gebruiken voor grote, volle haagvormen.

Groenblijvende haag kopen

Wanneer Japanse hulst wordt gebruikt als erfafscheiding of op andere manieren aaneengesloten in een tuin worden geplant ontstaat er een immer groenblijvende, bladhoudende haag. Zelfs met veranderen van de seizoenen verliest de sterke en sierlijke Japanse hulst zijn mooie, groene kleur niet. De Japanse hulst is een wintergroene haag die geschikt is voor de snoeivorm. Wanneer het snoeien van de Japanse hulst met enige regelmaat wordt gedaan, zo’n tweemaal per jaar, kan er zomer en winter worden genoten van een groenblijvende haag die strak, vol en compact is. Dus bent u op zoek naar groenblijvende, lage haagplanten (of hoge) die weinig onderhoud nodig hebben? Dan staat onze mooie Japanse hulst met stip op nummer één in het aanbod van haagplanten.

Japanse hulst kwekerij

Al meer dan 15 jaar zijn wij gespecialiseerd in het kweken van de Japanse hulst. Onze haagplanten worden rechtstreeks uit eigen kwekerij geleverd.

Groenblijvende haag met weinig onderhoud

De Japanse hulst wordt veel gebruikt als buxus vervanger. De buxusplanten behoren ook tot de categorie haagplanten groenblijvend maar verliezen de laatste jaren steeds meer terrein als populaire plant om een haag mee te vormen. Dit komt omdat ze te kampen hebben met de vervelende buxusmot en diverse schimmelziektes. Wanneer ze aangevreten zijn is er van de fraaie groene kleur weinig meer over. De Japanse hulst is resistent tegen de buxusmot en buxusrups en kan dus uitstekend dienst doen als groenblijvende haag. Ze weinig onderhoud nodig en gedijen uitstekend op iedere standplaats, zowel in de zon, schaduw als halfschaduw. Met de mooie volle vertakkingen groeien ze van een klein formaat al snel uit naar een grote, wintergroene haag.

Haagplanten groenblijvend in bloei

De groenblijvende haag Japanse hulst krijgt tijdens het voorjaar kleine, witte bloemen. Naderhand vormen zich kleine zwarte besjes. Deze zijn lichtgiftig dus niet geschikt voor consumptie. Wij verkopen Japanse hulst in diverse maten zodat u zelf kunt bepalen met welk formaat de wintergroene haag wordt aangeplant. Onze kwalitatief zeer goede Japanse hulst haagplanten zijn scherp geprijsd en komen uit eigen kwekerij! Bekijk online in onze webshop welk type Japanse hulst het beste bij uw ideeën past voor een groenblijvende haag.

FAQ

Veelgestelde vragen en antwoorden

Er bestaande verschillende soorten groenblijvende hagen. Wilt u een lage haag in uw voor- of achtertuin of juist een hoge haag voor meer privacy? De Japanse hulst is een van de meest populaire groenblijvende haagplanten en wordt veelal gebruikt als buxus vervanger.

Dit verschilt per soort. Het is daardoor lastig te zeggen wanneer een groenblijvende haag gesnoeid moet worden. Maar het beste kunt u uw haag net voor de zomer snoeien en een tweede keer in september. Bij met name haagplanten met dunne takken en kleine bladeren is het belangrijk dat u snoeit op een bewolkte dag, om verbranding bij fel zonlicht te voorkomen.

Tuintips

Winkelwagen