Buxusvervanger kopen

Er is steeds meer vraag naar buxusvervangers. Door de buxusrups of buxusschimmel vertonen veel buxushagen bruine, kale plekken. Ga voor safe en kies de ziektevrije Japanse hulst als buxusvervanger, het meest populaire alternatief!

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Vanuit eigen kwekerij

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4

Japanse hulst 'Green Hedge'

Dé buxusvervanger bij uitstek. Deze groenblijvende haagplant lijkt qua uiterlijk op de buxus.

Japanse hulst 'Caroline Upright'

Goede vervanger van de buxus. Heeft een mooie, opgaande groei met licht gebolde bladeren.

Ilex Maximowicziana 'Kanehirae'

Uitstekende buxusvervanger. Met zijn donkergroene blad zijn er veel gelijkenissen met de buxus.

Japanse hulst als buxusvervanger

De prachtige haagplant Japanse hulst is een uitstekende buxusvervanger en komt qua uitstraling en onderhoud het dichtste bij de buxus. Steeds vaker worden de buxus plant geteisterd door ziekte en de buxusmot. Dacht men vele jaren dat dit een onverwoestbare plant was, nu blijkt het tegengestelde toch waar. De Japanse hulst is immuun voor ziektes en beestjes zoals motjes. Deze prachtige groenblijvende, winterharde haag is oersterk en daarmee een goede buxusvervanger.

Japanse hulst kwekerij

Online Japanse hulst haagplanten kopen doet u bij ons, wij zijn al 15 jaar gespecialiseerd in het kweken en verkopen van Ilex crenata.

Vervang de buxushaag door de Japanse hulst

Wordt de buxushaag geteisterd door ziekte of rupsen en moet deze nodig vervangen worden? Plant er daarvoor in de plaats dan de Japanse hulst. Deze Japanse hulst houdt, net als een buxus, van een zonnige of halfschaduw plek maar kunnen ook goed in de schaduw staan. Ze zijn verkrijgbaar in diverse maten. Afhankelijk van de grootte adviseren wij om bij het aanplanten van de Japanse hulst een aantal van 4 tot 7 stuks per strekkende meter aan te houden. Daarmee ontstaat een mooie en volle groenblijvende haag. Onze Japanse hulst hebben een goede start gehad. Dat komt omdat ze uit eigen kwekerij komen. De levering van deze planten aan klanten vindt dus ook rechtstreeks plaats vanuit de kwekerij. Hiermee wordt de “versheid” van deze Japanse hulst dus gegarandeerd.

De Japanse hulst is dus een uitstekend alternatief om te gebruiken als buxusvervanger. De plant groeit per jaar zo’n 10 tot 20 centimeter. Om de haag zo vol en dicht mogelijk te houden wordt er geadviseerd om deze twee maal per jaar te snoeien, net voor en na de zomer. Zorg er na het planten voordat de eerste tijd de grond goed vochtig blijft om de groei te stimuleren. Dit is ook beter voor de wortels want de Japanse hulst wortelt niet diep. De plant houdt verder van humusrijke grond. Mocht dit te weinig aanwezig zijn in de grond waar de haagplant wordt aangeplant, voeg dan wat aanplantgrond of rododendron grond toe. Als al deze tips worden opgevolgd heeft u met de Japanse hulst een zeer fraaie buxusvervanger.

Een uitstekend alternatief als buxusvervanger

FAQ

Veelgestelde vragen en antwoorden

Steeds vaker worden de buxus planten geteisterd door ziekte en de buxusmot. Dacht men vele jaren dat dit een onverwoestbare haagplant was, nu blijkt het tegenovergestelde toch waar. Ook de schimmelziekte Cylindrocladium buxicola heeft het afgelopen decennium de buxus aangetast.

Buxus alternatieven moeten aan bepaalde eisen voldoen. Zo is het belangrijk dat de buxusvervanger wintergroen moet zijn en dus geen bladverliezende plant is. Daarnaast moet de buxusvervanger uiterlijke gelijkenissen vertonen met de buxus, zoals de kleine, bolronde en groene bladeren.

De Japanse hulst wordt door de meeste hoveniers als de perfecte buxusvervanger gezien. De verschillende soorten haagplanten van de Japanse hulst lijken qua vorm en kleur het meest op de buxus, zijn oersterk en groeien snel!

Tuintips