Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse hulst aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

I.v.m. vakantie kunnen bestellingen een paar dagen later worden geleverd dan aangegeven

Buxus vervanger kopen

Er is steeds meer vraag naar buxus vervangers. Door de buxusrups of buxusschimmel vertonen veel buxushagen bruine, kale plekken. Ga voor safe en kies de Japanse hulst als buxus vervanger, het meest populaire alternatief!

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Vanuit eigen kwekerij

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4

Japanse hulst 'Green Hedge'

Dé haagplant bij uitstek. Ook erg geschikt voor blok- en vormsnoei. Frisgroen en sterk.

Japanse hulst 'Caroline Upright'

Smal, compact en opgaand van vorm met bolvormige blaadjes. Ideaal voor een compacte hoge haag.

Ilex Maximowicziana 'Kanehirae'

Snelstgroeiende onder de Japanse Hulst. Goed te gebruiken voor grote, volle haagvormen.

Japanse hulst als buxus vervanger

De prachtige haagplant Japanse hulst is een uitstekende buxusvervanger en komt qua uitstraling en onderhoud het dichtste bij de buxus. Steeds vaker worden de buxus plant geteisterd door de buxusmot. Dacht men vele jaren dat dit een onverwoestbare plant was, nu blijkt het tegengestelde toch waar. De Japanse hulst is resistent tegen de buxusmot en buxusrups. Deze prachtige groenblijvende, winterharde haag is oersterk en daarmee een goede buxus vervanger.

Japanse hulst kwekerij

Online Japanse hulst haagplanten kopen doet u bij ons, wij zijn al 15 jaar gespecialiseerd in het kweken en verkopen van Ilex crenata.

Vervang de buxushaag door de Japanse hulst

Wordt de buxushaag geteisterd door buxusrupsen en -motten en moet deze nodig vervangen worden? Plant er daarvoor in de plaats dan de Japanse hulst. De Japanse hulst kan in de zon, halfschaduw en schaduw staan. Ze zijn verkrijgbaar in diverse maten. Om een volle haag te krijgen adviseren wij om bij het aanplanten van de Japanse hulst het juiste aantal planten per strekkende meter aan te houden. Daarmee ontstaat een mooie en volle groenblijvende haag. Onze bladhoudende haagplanten hebben een goede start gehad. Dat komt omdat ze uit eigen kwekerij komen. De levering van deze planten aan klanten vindt dus ook rechtstreeks plaats vanuit de kwekerij. Hiermee wordt de “versheid” van deze Japanse hulst dus gegarandeerd.

Een uitstekend alternatief als buxusvervanger

De Japanse hulst is dus een uitstekend alternatief om te gebruiken als buxusvervanger, zowel als hoge- of lage haag in de voortuin of achtertuin. De plant groeit per jaar zo’n 10 tot 20 centimeter. Om de smalle groenblijvende haag zo vol en dicht mogelijk te houden wordt er geadviseerd om deze twee maal per jaar te snoeien, net voor en na de zomer. Zorg er na het planten voor dat de eerste tijd de grond goed vochtig blijft om de groei te stimuleren. Dit is ook beter voor de wortels want de Japanse hulst wortelt niet diep. De plant houdt verder van humusrijke grond. Mocht dit te weinig aanwezig zijn in de grond waar de haagplant wordt aangeplant, voeg dan wat rododendrongrond toe. Als al deze tips worden opgevolgd heeft u met de Japanse hulst een zeer fraaie buxus vervanger.

FAQ

Veelgestelde vragen en antwoorden

Steeds vaker worden de buxus planten geteisterd door ziekte en de buxusmot. Dacht men vele jaren dat dit een onverwoestbare haagplant was, nu blijkt het tegenovergestelde toch waar. Ook de schimmelziekte Cylindrocladium buxicola heeft het afgelopen decennium de buxus aangetast.

Buxus alternatieven moeten aan bepaalde eisen voldoen. Zo is het belangrijk dat de buxusvervanger wintergroen moet zijn en dus geen bladverliezende plant is. Daarnaast moet de buxus vervanger uiterlijke gelijkenissen vertonen met de buxus, zoals de kleine, bolronde en groene bladeren.

De Japanse hulst wordt door de meeste hoveniers als de perfecte buxus vervanger gezien. De verschillende soorten haagplanten van de Japanse hulst lijken qua vorm en kleur het meest op de buxus, zijn oersterk en groeien snel!

Tuintips

Winkelwagen