Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse hulst aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

I.v.m. vakantie kunnen bestellingen een paar dagen later worden geleverd dan aangegeven

Zelf Japanse hulst stekken

Japanse hulst 'Caroline Upright' plant

De Japanse hulst wint steeds meer aan populariteit. Geen wonder: deze oersterke sierheester is een uitstekende vervanger van de buxus. Nu deze de laatste jaren geteisterd worden door allerlei ziektes, waardoor de overlevingskans van de Buxus steeds meer op de tocht komt te staan, blijkt dat de Japanse hulst een prima opvolger is omdat deze resistent is tegen de buxusmot en buxusrups. De Latijnse benaming voor de Japanse hulst is Ilex Crenata. Ze worden veel gebruikt voor hagen maar zijn ook te gebruiken voor vorm-snoei. Ze zijn zeer gemakkelijk in het onderhoud. Een paar keer de Japanse hulst snoeien per jaar is voldoende. Zelf Japanse hulst stekken? Dat is zeer zeker mogelijk.

Tips voor het stekken van Japanse hulst

Zelf aan de slag gaan om de Japanse hulst te stekken, ook wel vermeerderen genoemd, kan prima als er een aantal “spelregels” worden nageleefd. Allereerst de periode waarin de Ilex crenata wordt gestekt. Aan het eind van de zomer of begin van het najaar zijn er nieuw aangegroeide gedeeltes te ontdekken. Dit noemen we topscheuten. Deze scheuten worden afgeknipt op een lengte van zo’n 15 tot 20 centimeter. Verwijder de onderste blaadjes en eventueel nog aanwezige besjes. Iedere stek kan nu geplaatst worden in verschillende potten welke gevuld zijn met speciale zaai- en stekgrond. Zorg ervoor dat de potten voldoende beschut staan en voldoende licht krijgen. In de volle zon wordt overigens niet aangeraden. De aarde moet vochtig zijn maar niet te nat om schimmelvorming te voorkomen. Om het groeiproces en het vormen van wortels te bevorderen kunnen de stekken met plastic folie worden afgedekt. Om de grond vochtig te houden maar niet té nat biedt een plantensproeier uitkomst.

Genieten van de zelf gestekte Japanse hulst

Als de stekken van de Japanse hulst voldoende wortels hebben gevormd zijn ze klaar om in de volle grond te worden geplaatst. De beste tijd hiervoor is het begin van de groeiperiode, de maanden april/mei. Ook nu is het belangrijk om de grond vochtig te houden zodat de wortels van de Japanse hulst stek zich goed kunnen “nestelen”. Met een beetje liefde, zorg en aandacht zal de zelf opgekweekte Japanse hulst stek uitgroeien tot een volwaardige volle plant.

Liever niet zelf deze haagplant stekken? Bekijk dan ons aanbod Japanse hulst haagplanten!

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!

Winkelwagen