Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse hulst aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

I.v.m. vakantie kunnen bestellingen een paar dagen later worden geleverd dan aangegeven

Wanneer Japanse hulst planten?

Japanse hulst worden geplant

De Japanse hulst is een populaire, groenblijvende haagplant en wordt veelal gebruikt als buxusvervanger. Maar wanneer kunt u dit buxusalternatief het beste aanplanten? Omdat wij de Japanse hulst kweken in pot, kunt u ze het hele jaar door aanplanten. Behalve wanneer het zodanig vriest dat u niet in de grond komt, uiteraard.

De Japanse hulst

De Japanse hulst is een mooie plant die goed tot zijn recht komt in een haag. Afhankelijk van de grootte waarin de planten worden aangeschaft is de plantafstand 3 tot 7 per strekkende meter. Dit zorgt gegarandeerd voor een mooie en volle haag. Omdat deze Japanse hulst uitstekend is te snoeien in diverse vormen is het ook zeer geschikt om het universeel te plaatsen. Zet de Ilex crenata in mooie potten bij de ingang van de woning bijvoorbeeld en snoei ze in een vorm naar wens. Tevens verkopen wij ook Japanse hulst in bolvorm.

De Japanse hulst is oersterk

In tegenstelling tot een buxus is de Ilex crenata niet gevoelig voor de buxusmot en buxusrups. Steeds vaker zien we dan ook deze oersterke Japanse hulst ter vervanging van een buxushaag wordt geplaatst. De haagplant kan in de volle zon of half beschaduwde plek worden geplaatst, het liefst in grond die geen al te hoge PH waarde heeft. Dit is overigens prima te compenseren door wat rododendrondgrond aan te brengen bij het aanplanten, voor optimale groei. Zorg dat na het planten de grond voldoende vochtig blijft en strooi jaarlijks compost rond de wortels van de Japanse hulst. Met de deze haagplant bloeit de tuin weer helemaal op!

Wilt u Ilex crenata kopen? Bekijk ons aanbod!

FAQ

Wanneer Japanse hulst planten?

De Japanse hulst die in pot gekweekt is, kunt u het hele jaar door planten behalve wanneer het vriest.

In welke grond moet ik de Japanse hulst planten?

In principe kan de Japanse Hulst op elke grondsoort worden geplant en kan het zowel in de zon als in de schaduw staan. Bij voorkeur wel een licht vochtige grond. Om de Japanse hulst een goede start te geven raden wij aan om bij het planten gebruik te maken van rododendrongrond, zodat de haagplant voor drie maanden wordt voorzien van voedingsstoffen en mineralen.

Wanneer is het groeiseizoen van de Japanse hulst?

De groei van de Japanse hulst zal vanaf het voorjaar plaatsvinden. De haagplant groeit gemiddeld 15 tot 30 cm per jaar.

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!

Winkelwagen