Wanneer Japanse hulst planten?

Japanse hulst worden geplant

Eén van de prachtige haagplanten is de Japanse hulst. Maar wanneer is deze het beste te plaatsen? Dit kan eigenlijk het hele jaar door, behalve wanneer het vriest. Maar, net als bij andere groenblijvende hagen, is de beste periode om ze in de volle grond te zetten aan het eind van de zomer/ begin van het najaar. De temperatuur van de grond is dan nog relatief hoog en vrij vochtig. In de winterperiode heeft de Japanse hulst dan alle tijd om zich voor te bereiden op het groeiseizoen. De groei zal vanaf het voorjaar plaatsvinden. De Japanse hulst groeit zo’n 15 tot 30 cm per jaar.

De Japanse hulst

De Japanse hulst is een mooie plant die goed tot zijn recht komt in een haag. Afhankelijk van de grootte waarin de planten worden aangeschaft is de plantafstand 3 tot 7 per strekkende meter. Dit zorgt gegarandeerd voor een mooie en volle haag. Omdat deze Japanse hulst uitstekend is te snoeien in diverse vormen is het ook zeer geschikt om het universeel te plaatsen. Zet de Ilex crenata in mooie potten bij de ingang van de woning bijvoorbeeld en snoei ze in een vorm naar wens. Tevens verkopen wij ook Japanse hulst in bolvorm.

De Japanse hulst is oersterk

In tegenstelling tot een buxus is de Ilex crenata niet gevoelig voor bepaalde schimmels en buxusmot. Steeds vaker zien we dan ook deze oersterke Japanse hulst ter vervanging van een buxushaag wordt geplaatst. De haagplant kan in de volle zon of half beschaduwde plek worden geplaatst, het liefst in grond die geen al te hoge PH waarde heeft. Dit is overigens prima te compenseren door wat aanplantgrond of rododendrond grond aan te brengen bij het aanplanten, voor optimale groei. Zorg dat na het planten de grond voldoende vochtig blijft en strooi jaarlijks compost rond de wortels van de Japanse hulst. Met de deze haagplant bloeit de tuin weer helemaal op!

Wilt u Ilex crenata kopen? Bekijk ons aanbod!

FAQ

Wanneer Japanse hulst planten?

De Japanse hulst kunt u het hele jaar door planten, behalve wanneer het vriest. De allerbeste periode om ze te planten is aan het einde van de zomer / begin van het najaar, omdat de temperatuur van de grond dan nog relatief hoog is en de grond vrij vochtig is.

In welke grond moet ik de Japanse hulst planten?

In principe kan de Japanse Hulst op elke grondsoort worden geplant en kan het zowel in de zon als in de schaduw staan. Bij voorkeur wel een licht vochtige grond. Om de Japanse hulst een goede start te geven raden wij aan om bij het planten gebruik te maken van aanplantgrond, zodat de haagplant voor drie maanden wordt voorzien van voedingsstoffen en mineralen.

Wanneer is het groeiseizoen van de Japanse hulst?

De groei van de Japanse hulst zal vanaf het voorjaar plaatsvinden. De haagplant groeit gemiddeld 15 tot 30 cm per jaar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!

Waarom Japansehulst.nl?

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Vanuit eigen kwekerij

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 8,8