Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse hulst aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

I.v.m. vakantie kunnen bestellingen een paar dagen later worden geleverd dan aangegeven

Tuinkalender maart

gardening-690940_640

Het is weer maart en dat betekent; lente! Niet alleen wordt de klok in deze maand weer op de zomertijd geprogrammeerd en de temperaturen weer wat aangenamer. het betekent ook: werk aan de winkel in de tuin. Voor veel haagplanten is maart een goede maand om te starten met de eerste snoeibeurt. Iets later in het jaar kan ook, zolang de zon maar niet te fel schijnt. Dit kan verbranding van de blaadjes veroorzaken. Zoals u wellicht weet is bij deze plant het advies om deze 2x per jaar te snoeien. Vooral wanneer de Japanse hulst als haag is aangeplant zorgt regelmatig snoeien voor een strak en compact geheel. Zorg dat de snoeischaar goed scherp is en schoon. Zo ontstaan er de minste verwondingen aan de plant. Voor een rechte belijning kan er voor het gemak een touwtje langs de haag gespannen worden. Ook voor een rechte bovenkant werkt dit perfect.

Het verzorgen van de Japanse hulst in maart

Wanneer u toch bezig bent met de verzorging van de Japanse hulst kunnen ze extra verwend worden met een beetje (organische) mest. Strooi een klein beetje op en rond de wortels van de winterharde, groene plant. Zo wordt een gezonde groei gestimuleerd en wordt de aarde weer verrijkt met de nodige voedingsstoffen. De grond rond de Japanse hulst onkruidvrij en een beetje omwoelen voordat de mest wordt toegevoegd kan zeker geen kwaad. Zo kan ook het water weer goed door de wortels opgenomen worden.

Maart is de maand voor de grote tuinschoonmaakbeurt

Wanneer u toch bezig bent met de Japanse hulst is het goed om ook aandacht aan de rest van de tuin te schenken. Knip van bodembedekkers het blad af met een heggenschaar om nieuwe bladvorming te stimuleren. Tevens is maart bij uitstek geschikt om rozenstruiken, vlinderstruiken, hortensia’s, siergrassen, clematis en andere struiken met kleurige takken te snoeien. Ook de klimop kan in deze periode gesnoeid worden. Vermeerder vaste planten door ze te delen en plant zomer- bollen en knollen op. Alle dode plantdelen kunnen afgeknipt worden en verwijder overal in de tuin afgevallen blad met de bladhark. Na al deze werkzaamheden is alles in de tuin weer klaar om volop te bloeien en groeien.

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!

Winkelwagen