Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse hulst aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

I.v.m. vakantie kunnen bestellingen een paar dagen later worden geleverd dan aangegeven

Tuin voorbereiden op de Japanse hulst haag

Japanse hulst haag in een voortuin

Wanneer u Japanse hulst heeft besteld, kunt u de tuin alvast gaan voorbereiden op de toekomstige, nieuwe haag. Dit scheelt tijd op moment dat de planten arriveren, zodat u ze direct in de grond kunt zetten. De kleinere formaten Japanse hulst halen wij vlak voor verzending uit de pot, om plasticvervuiling tegen te gaan. Het is raadzaam om ze vervolgens binnen 24 uur aan te planten. Een goede voorbereiding helpt hierbij!

Onkruidvrije standplaats

Kleinere formaten van de Japanse hulst betreffen jonge planten. Hierdoor groeien ze mooi uit tot een volle haag, maar zijn ze aan het begin dus ook nog wat kwetsbaarder. Zo hebben ze veel behoefte aan vocht en mag dit niet van ze afgepakt worden in de grond. Het is daarom belangrijk dat de standplaats van waar de haag komt te staan, onkruidvrij wordt gemaakt tot op een halve meter van de haag. Onkruid pakt namelijk het vocht van de Japanse hulsten af, waardoor die het vervolgens lastig krijgen met aanslaan. Hoe korter u dit doet op de dag van levering van de nieuwe haagplanten, des te kleiner de kans is dat er onkruid staat op moment van aanplanten. Zo geeft u uw Japanse hulst haag een uitstekende start!

Geul graven voor de Japanse hulst

Een andere klus die u al vooraf kunt doen, is het graven van de geul. De breedte en diepte hiervan is afhankelijk van de gekozen planthoogte. Bij het kleinste formaat Japanse hulst, de stekjes, zijn de kluiten maar een paar centimeter groot en hoeft er dus maar een hele kleine geul gegraven te worden, dit om te voorkomen dat de planten te diep worden aangeplant. Bij een iets groter formaat zoals de 20/30 cm planten, volstaat ook al een geul van 15×15 cm maximaal. 

Let op dat u de grond goed door elkaar spit, evenals de grond onderin de geul. Hierdoor zorgt u voor een bodem die goed waterdoorlatend wordt, waardoor de Japanse hulst geen last van wortelrot krijgt omdat het water wegzakt. 

Om er zeker van te zijn dat de haag recht komt te staan, kunt u een draadje spannen van de toekomstige plek van de Japanse hulst. Zo weet u zeker dat de geul recht wordt gegraven en de planten ook recht aangeplant worden. 

Rododendrongrond

De Japanse hulst is een zuurminnende plant, houdt in dat er dus ook lichtzure grond toegepast moet worden bij het aanplanten. Wij raden aan om hier rododendrongrond (ook wel hortensiagrond genoemd) bij te gebruiken. Hier zitten tevens direct de juiste voedingsstoffen in, waardoor de Japanse hulst beter aanslaat en uitgroeit tot een gezonde haag. Hanteer een zak van 40L op 4 strekkende meter.

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!

Winkelwagen