Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse hulst aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

I.v.m. vakantie kunnen bestellingen een paar dagen later worden geleverd dan aangegeven

Onderhoud en verzorging Japanse hulst

Japanse hulst snoeien, onderhouden en verzorgen

De Japanse hulst, met als Latijnse naam de Ilex crenata, is een prachtige sierheester. Het onderhoud en de verzorging van de Japanse hulst is vergelijkbaar met de alom bekende buxus. De Ilex crenata wordt gezien als een waardig buxusalternatief. De Japanse heester is immuun voor de buxusmot en buxusrups, maar heeft wel dezelfde uitstraling. Bovendien is deze ook zeer geschikt om in diverse vormen te snoeien. Een uitstekende opvolger dus! Maar hoe onderhoudt en verzorgt u de Japanse hulst?

Verwen de Japanse hulst met een goede basis

Wanneer de Japanse hulst wordt aangeplant, zorg er dan voor dat deze in luchtige, doorlatende grond wordt geplaatst. Zo neemt het gemakkelijk alle noodzakelijke voedingsstoffen en vocht tot zich. Vooraf de aarde goed doorwoelen kan hierbij helpen. Als de grond niet zuur van zichzelf is kan het helpen om tijdens het aanplanten wat rododendron grond toe te voegen. De makkelijkste manier om een Japanse hulst als haag te planten is om hiervoor een geul te graven. Afhankelijk van de grootte worden er minimaal 3 tot maximaal 9 planten per strekkende meter aanbevolen. Zo ontstaat er op den duur een mooie, volle haag. Zorg dat de grond de eerste tijd voldoende vochtig blijft omdat de Japanse hulst vrij dicht aan het oppervlak wortelt. Jaarlijks een klein beetje compost rond de wortels strooien doet wonderen voor de groei.

De Japanse hulst snoeien

Een Japanse hulst groeit zo’n 20 tot 40 centimeter per jaar. Om ervoor te zorgen dat er een volle plant ontstaat is 2x per jaar snoeien van de Japanse hulst aanbevolen. Dit wordt het beste gedaan in de maanden mei of juni en aan het einde van de zomer/begin van de herfst. Zorg er wel voor dat het snoeien niet gebeurt bij hoge temperaturen en felle zonneschijn. Dit om het verbranden van de blaadjes te voorkomen. De Japanse hulst in een bol of andere vorm snoeien? Daarvoor leent zich deze onderhoudsarme prachtige sierheester uitstekend. 

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!

Winkelwagen