Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse hulst aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

I.v.m. vakantie kunnen bestellingen een paar dagen later worden geleverd dan aangegeven

Japanse hulst water geven

Water geven aan de Japanse hulst

De Japanse hulst water geven is, zeker in de eerste periode na het aanplanten, heel belangrijk. Dit om ervoor te zorgen dat de wortels zich sneller ontwikkelen. Het water wat door de wortels wordt opgenomen wordt doorgegeven aan de plant. Omdat een Japanse hulst vrij oppervlakkig wortelt en de bovenlaag van de grond vaak snel uitdroogt is voldoende vocht geven noodzakelijk. Om ze alvast een goede start te geven kan de Japanse hulst voor het aanplanten kort ondergedompeld worden in een bak met water. Hierdoor kunnen de wortels zich al lekker vol zuigen. Als de Japanse hulst met warm weer in de grond staat, is het goed om tijdens de hete zomer dagelijks in de ochtend water te geven.

Ook bij regen luidt het advies: geef de Japanse hulst water

Ook wanneer het regent moet het vochtgehalte op peil worden gehouden, zeker de eerste tijd na het aanplanten. Het regenwater komt op de bladeren terecht en niet altijd onder de plant. Dus zorg dat het eronder lekker vochtig blijft. Bang voor rottende wortels hoef je hierbij niet te zijn wanneer de Japanse hulst in de volle grond staat. Wanneer het in een pot staat moet met het water geven wat voorzichtiger worden omgegaan. De Japanse hulst houdt namelijk niet van natte voeten. Het is daarom goed om uit voorzorg te zorgen dat overtollig water uit de pot kan door bijvoorbeeld gaten in de bodem. Wanneer de Japanse hulst als haag wordt aangeplant is het een goed idee om hier een tuinslang met gaatjes, een zogenaamde druppelslang, onderdoor te leggen. Zo blijft het vochtgehalte goed op peil. 

Water geven zorgt voor een goede groei

Wanneer de Japanse hulst voldoende water krijgt zal dit beloond worden met een goede groei. Om ervoor te zorgen dat de plant mooi vol en compact is het snoeien belangrijk. Doe dit zo’n twee keer per jaar. Verder vereist de Japanse hulst weinig onderhoud en maakt het niet zoveel uit op welke standplaats het wordt aangeplant. Als de Japanse hulst maar lekkere, luchtige grond heeft en voldoende water krijgt is het zeer tevreden en een goede aanwinst voor de tuin.

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!

Winkelwagen