Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse hulst aan te planten. Bestel snel online!

Zoeken
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

I.v.m. vakantie kunnen bestellingen een paar dagen later worden geleverd dan aangegeven

Wanneer en hoe Japanse hulst snoeien?

Japanse hulst wordt gesnoeid

Wilt u weten wanneer en hoe u een Japanse hulst moet snoeien? Verderop in dit artikel geven wij de beste tips. Met de fijne, kleine blaadjes en een mooie groene glans kan de Japanse hulst een heester die, tezamen met zijn soortgenoten, een mooie haag vormen. In het voorjaar komen er ragfijne, witte bloemetjes aan. Na de bloeitijd vormen er zich kleine, zwarte besjes. Deze zijn overigens niet eetbaar omdat de besjes van de Japanse hulst mild giftig zijn. De bloemetjes en de besjes zorgen ervoor dat de Japanse hulst haag zich hiermee onderscheidt van sommige andere haagplanten. Maar hoe moet deze gesnoeid worden?

De Japanse hulst is makkelijk te snoeien

De Japanse hulst is zeer gemakkelijk te verzorgen. Om de groei te stimuleren én de mooie vorm van een strakke haag te behouden heeft deze Ilex wel een snoeibeurt nodig. Maar wat is hiervoor de beste periode? Om ervoor te zorgen dat de Japanse hulst een mooie volle vorm krijgt en deze behoudt wordt minimaal 2x per jaar snoeien aanbevolen. De beste tijd hiervoor is in de periode mei en september. Zorg er wel voor dat dit wordt gedaan tijdens een niet al te warme, liefst bewolkte dag. Door de hitte van de zonnestralen bestaat de kans dat het blad van de Ilex gaat verbranden. Gebruik een snoeischaar welke scherp en schoon is. Om de Japanse hulst in haagvorm een strak en formeel aanzien te geven wordt het evenredig aftoppen van de bovenkant aanbevolen. Onderbreek het snoeien regelmatig en check of het ingezette snoeiwerk mooi vloeiend verloopt, zodat u een strakke, groenblijvende lage haag of hoge haag krijgt.

De Japanse hulst is te snoeien in iedere gewenste vorm

Net als bij een buxus het geval is kan een solitair geplaatste Japanse hulst in iedere gewenste vorm worden gesnoeid. Japanse hulst in bolvorm snoeien, in een driehoek of, voor de artistieken onder ons, in een prachtige dierenvorm of gewoon als smalle haag. De Japanse hulst groeit zo’n 25 tot 30 centimeter per jaar. Het houdt van humusrijke grond welke goed vocht door laat. Bij het planten van de Japanse hulst kan het dan ook raadzaam zijn om rododendron grond te gebruiken. Hierdoor neemt de Japanse hulst alle voedingstoffen uit de bodem tot zich om volop te gaan groeien en zich te vormen tot een prachtige en volwaardige plant.

FAQ

Hoe vaak moet de Japanse hulst gesnoeid worden?

Door regelmatig de Japanse hulst te snoeien stimuleert u de dichte groeivorm. Het advies is om deze haagplant minimaal twee keer per jaar te snoeien.

Wanneer kan ik de Japanse hulst het beste snoeien?

De snoeitijd is van de Japanse hulst loopt van mei tot en met september. Om de dichte groeivorm van de haagplant te stimuleren raden wij aan om deze minimaal twee keer per jaar te snoeien. Om te voorkomen dat de bladeren verbranden is het advies om de Japanse hulst te snoeien bij bewolkt weer.

Hoe moet ik een Japanse hulst snoeien?

Hoe u een Japanse hulst moet snoeien is afhankelijk van in welke vorm u de plant wilt hebben. Voor een strakke en dichte haag kunt u de uiteinden van de Japanse hulst toppen. Maak hierbij gebruik van een scherpe snoeischaar / heggenschaar. Om gaten in de haag te voorkomen is het belangrijk de heggenschaar recht langs de haag te houden en in een soepele beweging langs de Japanse hulst te laten gaan, zodat alle uitstekende takken worden gesnoeid. Heeft u Japanse hulst bollen staan? Begin hierbij bovenaan met snoeien en ga in de vorm van een bol naar beneden.

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!

Winkelwagen