Japanse hulst met blote wortels, kluit of in pot?

Japanse hulst worden geplant

Japanse hulst is in diverse varianten te koop. Met een kluit, in een pot of met zogenaamde blote wortels. Uiteraard zitten hier onderlinge verschillen in. Welke Japanse hulst interessant is voor u wordt wellicht duidelijk na het lezen van dit blog. We leggen namelijk uit wat de voor- en nadelen zijn van Japanse hulst met blote wortels, met kluit of in een pot. Neemt niet weg dat iedere variant met veel zorg en aandacht is opgekweekt in onze eigen kwekerij, waardoor we de kwaliteit van iedere Japanse hulst plant kunnen garanderen.

Japanse hulst in pot

Een Japanse hulst in pot heeft als grootste voordeel dat deze niet direct na aankoop aangeplant hoeft te worden. Wanneer deze op een beschutte plek wordt neergezet en voldoende water krijgt kan er zelfs enkele weken gewacht worden voordat de Japanse hulst in pot in de volle grond wordt aangeplant. Wat als nadeel kan worden gezien is dat de potten extra afval opleveren. Ook is de Japanse hulst in pot veelal wat duurder. Daar-in-tegen zijn ze wel veel makkelijker te transporteren. De kans op schade aan de plant onderweg is daardoor zeer gering.

Japanse hulst met blote wortels

Japanse hulst met blote wortels zijn eigenlijk stekjes zonder een kluitje aarde of een pot waarin de plant staat. Deze variant is doorgaans kleiner dan de Japanse hulst in pot of met kluit. Het spreekt voor zich dat de Japanse hulst met blote wortels veruit het goedkoopste is om te verzenden. Het heeft immers een minimaal gewicht en volume. Doordat de wortels niet met aarde zijn bedekt maakt de plant tevens kwetsbaarder. Ook duurt het langer voordat een Japanse hulst met blote wortels aanslaat en een groeiperiode doormaakt. Dit zijn dus nadelen, ook al is deze variant verreweg de goedkoopste.

Japanse hulst met kluit

Tot slot de Japanse hulst met kluit. Deze zijn in de volle grond gekweekt en hebben daarom een behoorlijke wortelmassa. De manier van kweken is goedkoop, maar door het gewicht van plant met een zware kluit ook duurder om te transporteren. Een voordeel is dat er zeer weinig afval is en de Japanse hulst met kluit direct aangeplant kan worden.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!

Waarom Japansehulst.nl?

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Of afhalen in Lunteren

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4