Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse hulst aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

I.v.m. vakantie kunnen bestellingen een paar dagen later worden geleverd dan aangegeven

Hoe hoog wordt de Japanse hulst?

Nieuwe Caroline Upright planten als blok

De Japanse hulst is een populaire, groenblijvende haagplant die vaak wordt toegepast als buxus alternatief. Dankzij zijn compacte groeivorm en uiterlijke gelijkenissen, is het de ideale vervanger voor de – door buxusmot aangetaste – buxus. De Japanse hulst, ook wel Ilex crenata genoemd, wordt dan ook vaak gebruikt als lage haag, maar soms ook als hoge haag. Wij vertellen u meer over de maximale hoogte van de Japanse hulst en hoe snel deze groeit. 

Japanse hulst hoogte

Er zijn verschillende soorten Japanse hulst, zoals de Green Hedge, Caroline Upright en Ilex Maximowicziana Kanehirae. Allen met hun eigen specificaties en volwassen plantgroottes. Maar gemiddeld gezien kan de Japanse hulst een maximale hoogte bereiken van 200 cm en een breedte van 100 tot 150 cm. De planten zijn in verschillende hoogtes te verkrijgen. Gemiddeld groeien ze 20 tot 35 centimeter per jaar, wat sneller is dan de buxus. Afhankelijk van hoe hoog u de wintergroene haag uiteindelijk wilt hebben, kunt u zodoende bij het kopen van de Japanse hulst rekening houden met de plantgrootte door uit te rekenen wanneer deze op uw gewenste hoogte uitkomt.

Invloed op de groeisnelheid

De Japanse hulst kan op iedere standplaats aangeplant worden. Dit houdt in dat u de planten zowel in de schaduw, halfschaduw als volle zon in de grond kunt zetten. Ook is de Ilex crenata haag weinig veeleisend voor wat betreft grond. Wel is er een voorkeur voor een licht vochtige grond. Om te zorgen voor een uitstekende start van de Japanse hulst en hiermee een betere groei, is ons advies om rhododendrongrond te gebruiken bij het aanplanten. Deze zure grond geeft de planten direct de juiste voedingsstoffen voor een topstart!

Hoe hoog en hoe breed wordt de Japanse hulst?

De Japanse hulst bereikt een maximale hoogte van 300 cm en een breedte van maximaal 200 cm. Hiermee is de plant niet alleen geschikt voor een lage haag, maar ook als hoge haag. Middels twee snoeibeurten per jaar kunt u de planten eenvoudig op de gewenste hoogte houden, zo zien wij vaak dat de Japanse hulst haag lager wordt gehouden dan de maximale hoogte.

Hoe snel groeit de Japanse hulst?

Gemiddeld groeit de Japanse hulst 20 tot 35 centimeter per jaar. Tip: gebruik rododendrongrond bij het aanplanten. Deze zure grond bevat direct de juiste voedingsstoffen voor de Japanse hulst, voor een uitstekende start!

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!

Winkelwagen