Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse hulst aan te planten. Bestel snel online!

Zoeken
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

I.v.m. vakantie kunnen bestellingen een paar dagen later worden geleverd dan aangegeven

Japanse hulst bol snoeien

Japanse hulst bolvorm in voortuin

Om ervoor te zorgen dat uw Japanse hulst bol in vorm blijft, is het advies om deze een aantal keren per jaar te snoeien. Zo behoudt u niet alleen de bolvorm, maar zorgt u er ook voor dat de plant mooi vol en groen blijft. Als Japanse hulst kwekerij geven wij u tips hoe u de Japanse hulst bol het beste kunt snoeien!

Hoe de Japanse hulst bol snoeien?

Het is vrij eenvoudig om een Japanse hulst bol goed in vorm te houden. Door ze een paar keer per jaar te snoeien, kunt u de originele bolvorm altijd gemakkelijk terugkrijgen. Doe dit in in ieder geval vlak voor de zomer en direct na de zomer. Let wel op dat u niet gaat snoeien in de volle zon. Snijwonden, die worden gecreëerd bij het snoeien, kunnen door de volle zon uitdrogen of zelfs verbranden. Het beste kunt u de Japanse hulst bol dus op een bewolkte- of regenachtige dag snoeien. Bij het snoeien hiervan, begint u bovenaan en gaat u met de vorm mee naar beneden. Start eerst in een kruis naar beneden te werken, waarbij u tussentijds controleert of de bol langs alle kanten gelijk is. Daarna snoeit u de overige delen ook tot zo ver het nodig is. Om een mooie bolvorm terug te krijgen, zijn er ook hulpmiddelen die u hierbij kunnen helpen. Zo kunt u van kippengaas een bolvorm maken en deze over de struik heen zetten, waarna u eenvoudige alle uitstekende takken eraf kunt knippen. 

De juiste heggenschaar

Bij het snoeien van iedere plant is het belangrijk om het juiste gereedschap te gebruiken, zo ook bij de Japanse hulst, in het Latijns Ilex crenata. Maak gebruik van een scherpe heggenschaar. Er ontstaan altijd snijwonden bij het snoeien, maar deze zullen grover zijn bij een botte schaar. Hierdoor kunnen bladeren uitdrogen, desondanks zal dit ook vanzelf weer herstellen. 

Japanse hulst planten kopen

Al vele jaren zijn wij gespecialiseerd in het kweken van sterke Japanse hulst planten. Deze worden voornamelijk gebruik voor een haag, maar kunnen dus ook voor Japanse hulst bollen of andere vormen gebruikt worden. Doordat u bij ons rechtstreeks uit eigen kwekerij koopt, heeft u gegarandeerd hoge kwaliteit planten voor een scherpe prijs, direct bij u thuis afgeleverd.

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!

Winkelwagen