Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse hulst aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

I.v.m. vakantie kunnen bestellingen een paar dagen later worden geleverd dan aangegeven

Japanse hulst bloei

Buxus vervanger Japanse hulst haag

Nu de buxusmot en -rups in steeds meer tuinen de buxushagen aantast, wordt de Japanse hulst veelvuldig gebruikt als alternatief. Deze plant is resistent tegen dit ongedierte en geeft uw tuin haar groenblijvende haag terug. Nu staat de Japanse hulst niet bekend om opvallende bloemen die eraan groeien, maar wist u dat er wel kleine bloemetjes in komen? 

Japanse hulst in mei en juni in bloei

In de maanden mei en juni komen er hele kleine, onopvallende witte bloemetjes aan de Japanse hulst. Deze bloei kan bijen en vlinders aantrekken naar de haag. Na de bloei verschijnen er kleine, onopvallende zwarte besjes aan de planten.

Japanse hulst zonder besjes

Wilt u liever geen besjes aan uw Japanse hulst haag? Deze uitlopers kunt u er dan voor die tijd al af knippen, waardoor ze er niet aan komen. Een andere optie is dat u kiest voor de Japanse hulst Caroline Upright. Dit is een mannelijke plantensoort en deze krijgt hierdoor geen besjes. 

Hoe zo snel mogelijk de Japanse hulst in bloei krijgen? 

De Japanse hulst staat bekend als onderhoudsvriendelijk. Er zijn desalniettemin wel een aantal belangrijke aandachtspunten om op te letten. Waar de Buxus bijvoorbeeld houdt van kalk, werkt dit juist averechts bij de Japanse hulst. De plant is zuurminnend en wordt bij voorkeur aangeplant met rododendrongrond (ook wel hortensiagrond genoemd). Zorg er na het aanplanten voor dat de planten in ieder geval in de eerste twee jaar continu in een wat vochtige grond staan. Zo voorkomt u uitdroging, omdat de planten nog niet direct zelfvoorzienend zijn. Ze moeten bij droge periodes een handje geholpen worden door regelmatig water te krijgen. Een jaarlijkse bemesting in het voorjaar met organische mest, zorgt ervoor dat de Japanse hulst haag de benodigde voedingsstoffen krijgt en zo sneller in bloei komt te staan.

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!

Winkelwagen