Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse hulst aan te planten. Bestel snel online!

Zoeken
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

I.v.m. vakantie kunnen bestellingen een paar dagen later worden geleverd dan aangegeven

Japanse hulst bij een hete zomer

Water geven aan de Japanse hulst

De Japanse hulst is goed bestand tegen warm weer. Zelfs de extreme hitte, zoals we die de afgelopen jaren al meerdere keren hebben meegemaakt, kan de Japanse hulst prima doorstaan. Maar net als alles in de natuur heeft het uiteraard wel water nodig om de zware hittebeproevingen zonder kleerscheuren door te komen. Een Japanse hulst houdt sowieso al van vochtige grond maar tijdens een hete zomer nog net iets meer. 

Wanneer Japanse hulst water geven bij warm weer?

De beste periode van de dag om de Japanse hulst water te geven is de vroege ochtend. Zo krijgen de wortels de kans om zich goed vol te zuigen zonder dat het vocht door de hitte verdampt. Geef liever 2 keer over 10 minuten water met een korte pauze ertussen dan een half uur in één keer. Zo krijgt de bodem (en de wortels van de Japanse hulst) tijd om het vocht te laten bezinken in plaats van dat het weg stroomt. Heeft u de haag net aangeplant en is het warm weer? Geef de Japanse hulst dan dagelijks water. Gebruik het liefst water uit een regenton of een put. Dit vocht bevat namelijk veel minder kalk dan leidingwater.

Aanplanten Japanse hulst

Wanneer Japanse hulst wordt aangeplant is het goed om het eerst kort onder te dompelen in een bak met water. Zodoende kunnen de wortels zich volzuigen en gaat het met ‘natte voetjes’ in de volle aarde. Om de juiste voedingsbodem te creëren, ietwat zuurdere grond, voor een Japanse hulst kan de aarde vermengd worden met wat rododendrongrond alvorens het wordt aangeplant. Woel het goed om zodat er een luchtige, goed doorlatende bodem ontstaat. Op deze manier kunnen de wortels van de Japanse hulst het vocht nog beter opnemen wat de groei bevordert. Geef de eerste weken na het aanplanten regelmatig water; dan kan de sterke Japanse hulst zelfs een extreem hete periode goed aan!

Bent u op zoek naar een groenblijvende haag die sterk is bij warm weer? Bij ons kunt u de Japanse hulst online kopen voor de laagste prijs, direct uit eigen kwekerij.

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!

Winkelwagen