Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse hulst aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

I.v.m. vakantie kunnen bestellingen een paar dagen later worden geleverd dan aangegeven

Japanse hulst bij droogte

japanse-hulst-warm-weer

Niets is er zo veranderlijk dan het (Hollandse) weer. De ene keer is het veel te nat, de andere keer lijkt alles in uw tuin te verpieteren door extreme droogte. Ook al is de Japanse hulst oersterk: de prachtige haagplant kan hieronder lijden. Tijdens een droge periode zit er niets anders op dan de Japanse hulst zeer regelmatig met water te verwennen. Met name wanneer u nog jonge Japanse hulst planten hebt is dit een extra punt van aandacht. Zij zijn immers nog niet sterk genoeg en voldoende gegroeid om op hun extra reserves te teren.

Wanneer water geven?

Al lijkt het misschien overbodig om te vermelden: ga nooit op het heetste moment van de dag de Japanse hulst water geven! Regelmatig zien we dit helaas toch gebeuren. En dat is zonde, want het water verdampt dan onmiddellijk. Bovendien kan de combinatie van fel zonlicht en water ervoor zorgen dat de blaadjes gaan verbranden. Het beste moment van de dag tijdens warme periodes om de Japanse hulst van water voorzien zijn de vroege ochtenduren. Vooral voor de jonge planten is dit het beste tijdstip. Mocht dit niet goed uitkomen dan kunt ook kiezen voor de avonduren, wanneer de ergste hitte voorbij is. Bij zulk warm weer is ons advies om dagelijks even water te geven.

Japanse hulst verzorgen tijdens warme periode

Het allerbeste water voor de Japanse hulst en andere planten is regenwater. Wanneer u dit opvangt in bijvoorbeeld een regenton kunt u dit gebruiken om de Japanse hulst mee te besproeien. De Japanse hulsthaag verwennen met de broeskop van de tuinslang is natuurlijk fijn voor de blaadjes. Maar het allerbelangrijkste is de kluit. De Japanse hulst wortelt vrij oppervlakkig. Deze wortels geven alle benodigde voedingsstoffen door aan de rest van de plant. Dus ook het benodigde vocht tijdens een warme periode. Besproei niet alleen het blad van de Japanse hulst maar geef de kluit ook voldoende water. Met deze tips zal de Japanse hulst een hete en warme periode goed doorstaan. 

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!

Winkelwagen