Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse hulst aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

I.v.m. vakantie kunnen bestellingen een paar dagen later worden geleverd dan aangegeven

Japanse hulst bemesten

Japanse hulst bemesten

De Japanse hulst heeft niet veel onderhoud nodig. Om te zorgen dat de winterharde, groene haagplant goed blijf groeien en zich blijft ontwikkelen wordt er aanbevolen om te bemesten. Eénmaal per jaar de Japanse hulst bemesten is in principe voldoende om ervoor te zorgen dat het alle benodigde voedingsstoffen krijgt. De beste tijd om dit te doen is het voorjaar. Wij adviseren om hiervoor organische meststof te gebruiken. De samenstelling hiervan bevat plantaardige en dierlijke grondstoffen zoals die ook in de natuur is te vinden. De organische meststof is daardoor zeer milieuvriendelijk. De voedingsstoffen worden geleidelijk vrij gegeven aan de wortels van de Japanse hulst. Zo krijgt het nooit teveel maar exact wat het nodig heeft. Dit is de beste manier van het bemesten van onze Japanse hulst.

Japanse hulst bemesten met chemische meststoffen?

Japanse hulst bemesten met chemische meststoffen kan ook maar daar zijn wij niet echt voorstanders van. Omdat bij deze meststof in één keer veel voedingsstoffen aan de wortels van de Japanse hulst wordt vrijgegeven kan dit veelal niet meteen worden opgenomen. Dat betekent dat het overschot aan chemische meststof wordt weggespoeld. Niet alleen zonde van de investering maar ook nog eens niet zo bevorderlijk voor het milieu. Voordeel van het gebruik van chemische meststoffen bij een Japanse hulst bemesten is wel dat dit een snelle werking heeft. 

Het onderhouden van de Japanse hulst

Naast een Japanse hulst bemesten is het goed om ook aandacht te geven aan het onderhoud. Om het goed in vorm te houden en een compacte en volle plant te creëren en behouden is het snoeien van de Japanse hulst belangrijk. Twee maal per jaar de snoeischaar hanteren is het advies; het begin van het voorjaar en ongeveer eind september. Een bewolkte dag hiervoor uitkiezen is het meest ideaal. Zo wordt voorkomen dat (jonge) blaadjes verbranden door de krachtige zonnestralen. De Japanse hulst heeft niet echt een voorkeur voor een standplaats maar houdt wel van grond waarin weinig kalk aanwezig is. Dit noemen we lichtzure grond. Zorg er tevens bij het aanplanten voor dat de aarde lekker luchtig is. Nu nog zorgen dat de grond lekker vochtig blijft en de Japanse hulst zal voor een zeer lange periode goed gedijen, mede dankzij de jaarlijkse bemesting.

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!

Winkelwagen