Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse hulst aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

I.v.m. vakantie kunnen bestellingen een paar dagen later worden geleverd dan aangegeven

Japanse hulst als goedkope haag

Goedkope haag

Wanneer u op zoek bent naar een goedkope haag is de Japanse hulst hier uitstekend voor geschikt! In veel gevallen wordt deze relatief laag gehouden middels een jaarlijkse snoeibeurt, op een maximale hoogte van 1 meter, maar u kunt de haagplanten ook door laten groeien tot wel 3 meter hoog! Zo is de Japanse hulst niet alleen geschikt voor een laag haagje ter vervanging van de buxus, maar ook voor een hoge zichtdichte haag die u meer privacy geeft in- en rondom het huis. U koopt onze planten al vanaf €0,72 per stuk!

Goedkope haag kopen

Wij zijn al vele jaren gespecialiseerd in het kweken van de Japanse hulst haag. Jaarlijks gaan er honderdduizenden planten van dit soort weg uit onze kwekerij; rechtstreeks naar particulieren of naar hovenier en tuincentra. Omdat er geen sprake is van tussenhandel en we de Japanse hulst in grote getale kweken, ontvangt u onze planten gegarandeerd voor een goedkope prijs! 

Het kweken van de planten voor een goedkope haag doen wij met veel passie, zorg en liefde. Op die manier garanderen wij een A-kwaliteit plant. Met onze groeigarantie van 3 maanden weet u zeker dat u een schitterende Japanse hulst haag krijgt!

De meeste planthoogtes kweken wij in pot. Houdt in dat u deze het gehele jaar door kunt aanplanten dankzij de sterke kwaliteit. Planten met losse / blote wortel zijn de goedkoopste variant, maar kunnen alleen aangeplant worden in de rustperiode van de plant (november – maart a april) waardoor die maar gedeeltelijk in het jaar verkrijgbaar zijn. Daarnaast zijn planten met losse wortel altijd het meest kwetsbaar. 

Japanse hulst zelf aanplanten

Het aanplanten van de Japanse hulst is zeer eenvoudig. Op de plek waar de goedkope haag moet komen te staan, haalt u onkruid weg tot een halve meter van de haag. Zo zorgt u ervoor dat onkruid geen vocht en voedingsstoffen afpakt van de Japanse hulst, terwijl die het juist zo nodig hebben om goed aan te kunnen slaan. Vervolgens graaf u een geul. De diepte is afhankelijk van de grootte van de kluit. Ze dienen niet te diep aangeplant te worden, de top van de kluit moet net onder het maaiveld uitkomen. Zodra de geul is gegraven, verspreidt u rododendrongrond (of hortensiagrond) in het gat en tussen de uitgegraven grond, maakt u de grond goed los zodat het waterdoorlatend wordt en kunt u de Japanse hulst aanplanten. Let op dat ze goed rechtop in de geul komen te staan. Gooi de uitgegraven grond terug en druk het rondom de planten iets aan. Belangrijk is dat de goedkope haag direct een goede hoeveelheid water krijgt, evenals de 1,5 a 2 jaar na het aanplanten wanneer het te droog is in de grond.

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!

Winkelwagen