Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse hulst aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

I.v.m. vakantie kunnen bestellingen een paar dagen later worden geleverd dan aangegeven

Is de Japanse hulst giftig?

Giftige Japanse hulst bessen

De Japanse hulst is amper giftig te noemen, maar helemaal zonder gevaren is deze sierheester niet. Na de bloeiperiode, de tijd dat er kleine witte bloemetjes verschijnen, vormen er zich namelijk rond de herfst zwarte besjes aan de Japanse hulst. Consumptie van deze besjes zijn lang niet zo schadelijk voor mens en dieren zoals paarden, honden of konijnen. Wel kan er diarree of overgeven optreden. Dus wordt er voor gekozen om Japanse hulst aan te planten, dan is het verstandig om dieren en jonge kinderen in de buurt van deze sierheester goed in de gaten te houden in verband met de giftige besjes.

Japanse hulst als vervanger van de buxus

De Japanse hulst wordt gezien als de vervanger van de buxus. Niet zo verwonderlijk want de Japanse hulst heeft nagenoeg dezelfde uitstraling. Met z’n immer groenblijvende, winterharde blaadjes en de mogelijkheden om de sierheester in iedere gewenste vorm te snoeien, lijken de Japanse hulst en de buxus aanzienlijk op elkaar. Ook is de haagplant Ilex crenata zeer geschikt om als haagplant te gebruiken. In ons land komen we de buxus veel tegen als afscheidingen in diverse tuinen. Maar we weten ook dat deze veel gebruikte haagplant de laatste jaren veel problemen kent. Onder andere de buxusmot en de buxusschimmel doet mensen besluiten om een alternatief te kiezen. De Japanse hulst is nagenoeg niet vatbaar voor dergelijke problemen waardoor dit een prima alternatief is.

FAQ

Is de Japanse hulst giftig?

De Japanse hulst is amper giftig te noemen, maar helemaal zonder gevaren is deze sierheester niet. Na de bloeiperiode vormen zich rond de herfst zwarte besjes aan de Japanse hulst. Consumptie van deze besjes zijn lang niet zo schadelijk voor mensen. Wel kan er diarree of overgeven optreden.

Is de Japanse hulst giftig voor dieren?

De bladeren van een Japanse hulst zijn niet giftig. De zwarte besjes die zich rond de herfst vormen aan de haagplanten zijn mild giftig voor dieren. Houdt voor de zekerheid dus dieren zoals honden, konijnen en/of paarden goed in de gaten wanneer zij in de buurt zijn van een Japanse hulst.

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!

Winkelwagen