Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse hulst aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

I.v.m. vakantie kunnen bestellingen een paar dagen later worden geleverd dan aangegeven

Hoeveel Japanse hulst per meter?

Hoeveel Japanse hulst per meter planten

Hoeveel Japanse hulst per meter?

Bij het aanplanten van een haag is het wel handig om te weten hoeveel Japanse hulst haagplanten er per meter wordt aanbevolen. Om te berekenen hoeveel u nodig heeft moet er gekeken worden naar onder andere de planthoogte. Bekijk hier een tabel met advies voor hoeveel Japanse hulst per strekkende meter:

  Green Hedge Caroline Upright Maximowicziana ‘Kanehirae’
stekje 10   10
10-20cm 9 9 9
20-30cm 7 7 6
30-40cm 6 6 6
40-60cm 5 6 5
60-80cm 5 4 4
80-100cm 3   3
100-120cm 3   3
120-140cm 3   2,5
140-160cm 3   2,5
160-180cm 3   2,5
180-200cm 2,5   2,5

 

Japanse hulst per strekkende meter kopen

De Japanse hulst is een zeer gemakkelijke plant. Het gedijt goed in de volle zon, een half schaduw plek en zelfs volledige schaduw is prima. Het houdt van een ietwat zure grond om goed aan te slaan. Dit is eenvoudig te realiseren door wat rododendron grond toe te voegen. Omdat de Japanse hulst oppervlakkig wortelt is het goed om de grond, na het aanplanten, vochtig te houden. Houd er rekening mee dat de Ilex crenata haagplanten, dit is een andere benaming voor de Japanse hulst, zo’n 20 tot 35 centimeter per jaar groeit. Met regelmatig snoeien ontstaat er dus een mooie dichte en volle haag. Maar hoeveel Japanse hulst per meter is er nodig om dit te realiseren? Dit is natuurlijk afhankelijk van het formaat bij aankoop van de Japanse hulst. In onze webshop, waar je Japanse hulst haagplanten kunt kopen, hebben wij per soort vermeld staan hoeveel haagplanten wij per meter aanraden.

Ultieme buxusvervanger

Zoals bekend is de Japanse hulst een goede buxus vervanger. Het is immuun voor de vervelende buxusmot en buxusrups, waar een buxus tegenwoordig veelvuldig door wordt geplaagd. De vorm, uiterlijk en groei van de Japanse hulst is nagenoeg gelijk aan de buxus. Daarmee is de winterharde, groenblijvende Japanse hulst een goed alternatief om als haag aan te planten in de tuin. Nog handiger is het dat deze mooie haagplanten simpelweg online te bestellen zijn. Ze komen rechtstreeks vanuit onze eigen kwekerij waardoor ze vers en snel aangeplant kunnen worden.

Hoeveel Japanse hulst per meter?

Om te berekenen hoeveel Japanse hulst haagplanten u per meter moet planten, moet er gekeken worden naar de planthoogte. Bij een planthoogte van 10 – 20 cm adviseren wij 8 planten per meter, bij 20 – 30 cm 7 planten en bij 30 – 40 cm 6 planten.

Hoeveel centimeter groeit de Japanse hulst per jaar?

Er zijn meerdere soorten Japanse hulst haagplanten. Per soort kan de groeisnelheid dus verschillen. Maar gemiddeld groeit de Japanse hulst 20 tot soms wel 40 cm per jaar.

Wanneer Japanse hulst aanplanten?

De Japanse hulst kunt u het hele jaar door aanplanten, behalve wanneer het vriest.

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!

Winkelwagen