Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse hulst aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

I.v.m. vakantie kunnen bestellingen een paar dagen later worden geleverd dan aangegeven

Hoe krijg ik een strakke Japanse hulst?

Japanse hulst 'Green Hedge' haag

Een erfafscheiding of omheining van een tuin ziet er op z’n best uit met een strakke en formele haag. Vooral de winterharde, groene Japanse hulst leent zich hier uitstekend voor. Zag men in het verleden dat er veelal buxushaagjes, tegenwoordig worden deze steeds vaker vervangen door de Japanse hulst. Qua uiterlijk vertonen ze veel overeenkomsten met elkaar. Maar de buxus heeft te maken met de vervelende buxusmot en schimmelziektes waardoor het aangetast wordt. De Japanse hulst is niet vatbaar voor de buxusmot en buxusrups, waardoor het een uitstekend alternatief voor de buxus is. Om een strakke Japanse hulst haag te creëren is regelmatig snoeien wel een vereiste. Dit is makkelijker dan u misschien denkt. Weten hoe? Lees dan snel verder!

Japanse hulst haag snoeien

De maximale hoogte van de Japanse hulst kan wel +/- 2 meter bedragen. Daarmee is de Japanse hulst geschikt voor zeer hoge, maar ook lage hagen voor borders bijvoorbeeld. De plant heeft van zichzelf volle vertakkingen en is mooi compact. Om de Japanse hulst goed in vorm te houden en de groei te stimuleren bevelen we 2x per jaar snoeien aan. De meest geschikte tijd hiervoor is in de maanden maart-april en het eind van de zomer-begin van het najaar. Check vooraf of de snoeischaar goed scherp en schoon is. Ziektekiemen zijn makkelijk over te brengen met tuingereedschap dat niet goed schoon is gemaakt. Kies voor het snoeien van de Japanse hulst een bewolkte en niet al te warme dag uit. Door de brandende zon is de kans op verbranding van de blaadjes aanzienlijk groter. 

Een Japanse hulst in een vloeiende lijn snoeien

Om te zorgen dat de Japanse hulst in een rechte, strakke lijn wordt gesnoeid is het handig om vooraf een lijn langs de haag uit te zetten. Bevestig een touwtje aan 2 voorwerpen zoals tentharingen bijvoorbeeld en span deze waterpas langs de haag. Zo’n lijn langs de bovenkant spannen werkt ook goed om de bovenkant mooi recht en strak te snoeien. Een simpel trucje dat het snoeien van de Japanse hulst een stuk eenvoudiger maakt. Een Japanse hulst haag in topconditie houden in een strakke en compacte vorm is dus een makkelijke klus waar u eer aan hebt.

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!

Winkelwagen