Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse hulst aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

I.v.m. vakantie kunnen bestellingen een paar dagen later worden geleverd dan aangegeven

Hoe Japanse hulst planten?

Japanse hulst worden geplant

Met de immer groenblijvende, winterharde Japanse hulst ontstaan de allermooiste hagen en tuinkamers. In dit blogartikel gaan we dieper in op hoe de Japanse hulst geplant moet worden. De perfecte buxusvervangers zijn in diverse afmetingen te verkrijgen. Afhankelijk van de grootte van de plant bij aankoop wordt er voor een haag aanplanten een aantal Japanse hulst haagplanten per meter aanbevolen. Wanneer deze richtlijn aangehouden wordt ontstaat er vanzelf een dichte haag die een tuin kan omranden of als erfafscheiding dient. De Japanse hulst uit onze kwekerij wordt veel gebruikt voor het vormen van hagen maar kan ook zeker individueel een mooie aanwinst zijn. Plaats de plant in de volle grond of zet hem als blikvanger bij de voordeur of op het terras in een mooie sierpot. Omdat de Japanse hulst zich uitstekend leent voor iedere snoeivorm is het naar ieders wens vorm te geven.

Japanse hulst aanplanten is kinderlijk eenvoudig

De Japanse hulst gedijt nagenoeg op iedere plek en iedere grondsoort. Volle zon, een schaduwplek of een combinatie van beide: deze sterke plant voelt zich overal thuis. Het heeft wel een licht voorkeur voor ietwat zurige grond die lekker luchtig is en doorlatend. Dit is makkelijk te realiseren door de grond te vermengen met speciale rododendrongrond of hortensiagrond. Spit het lekker door elkaar heen en maak het lekker rul. Hoe Japanse hulst aanplanten als haag? Graaf daarvoor een geul op de plek waar de Japanse hulst komt te staan. Zorg dat onkruid in de buurt verwijderd is zodat het niet de kans krijgt toch verder te woekeren in de buurt van Japanse hulst haag. 

Stappenplan

  • Plaats de wortels van de haagplanten kort in het water;
  • Span een hulplijn om er zeker van te zijn dat de haag recht komt te staan;
  • Graaf een geul van 20 – 30 cm breed en 20 – 30 cm diep;
  • Verspreid rododendrongrond in de geul en tussen de losse, uitgegraven grond en spit het goed door elkaar;
  • Plaats de haagplanten in het midden van de geul;
  • Schuif de grond terug rondom de Japanse hulst en druk het goed aan.
    Tip: leg géén boomschors of een worteldoek (met enkele gaten erin voor de planten) rondom de haag, hierdoor krijgt de bodem niet genoeg zuurstof en kunnen de planten dood gaan of niet groeien;
  • Zorg direct – en in de eerste weken daarna – voor voldoende water voor de haagplant zodat de wortels zich sneller ontwikkelen. Bij warm weer is ons advies om de Japanse hulst iedere ochtend water te geven.

Een prachtig geheel met Japanse hulst planten

De Japanse hulst wortelt oppervlakkig dus ze diep in de aarde wegstoppen is niet nodig. Na het aanplanten kan de uitgegraven grond weer in de geul worden aangebracht. Druk het goed aan en zorg dat de Japanse hulst goed vochtig blijft, ook onder de plant. Om de plant goed te verwennen wordt aanbevolen om jaarlijks een laagje compost rond de wortels aan te brengen. Bij de juiste verzorging ontstaat er binnen afzienbare tijd een prachtige Japanse hulst haag die zo’n twee maal per jaar een snoeibeurt nodig heeft om een mooi volumineus geheel te vormen.

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!

Winkelwagen