Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse hulst aan te planten. Bestel snel online!

Search
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

I.v.m. vakantie kunnen bestellingen een paar dagen later worden geleverd dan aangegeven

Hoe een dode buxushaag verwijderen

Japanse hulst als buxus vervanger door ziekte van buxusmot

Is uw buxus aangetast door de buxusmot of een ziekte / schimmel en wilt u de haag graag verwijderen? Wij geven u tips hoe u deze er het beste uit kunt halen en waarmee u de buxushaag kunt vervangen.

Buxus laten herstellen of verwijderen?

Een aangetaste buxushaag is niet per definitie altijd dood. Er zijn mogelijkheden om de haag te laten herstellen. In veel gevallen wordt de buxus kaal door de buxusrups. Dit beestje tast de planten flink aan en de buxusmot legt eitjes in de haag waardoor er nog meer beestjes in uw buxusplanten komen. Belangrijk is dat wanneer u een groep samengeklitte eitjes in de kleur geelgroen ziet, u deze zo snel mogelijk eruit haalt en afvoert. U kunt de buxusrups en buxusmot bestrijden door middel van biologische bestrijdingsmiddelen. Het micro-granulaat in zo’n bestrijdingsmiddel ment u met water, waarna u alles middels een plantenspuit op de blaadjes van de buxus planten spuit. De mannelijke buxusmotten kunt u vangen door middel van een feromoonval buxusmot. Het bestrijden is een continue klus, waardoor u wel de buxushaag de kans geeft om te herstellen.

Hoe buxushaag verwijderen?

Bestrijding van de buxusrups en -ziektes is een tijdrovende klus. Wilt u er liever in een keer af zijn en de haag verwijderen? Wij raden aan om de planten dan terug te snoeien tot ongeveer 50 centimeter hoog. Daarna snoeit u de zijkanten flink terug, waardoor alleen het skelet van de buxus planten overblijven. Vervolgens kunt u de wortels gaan doorsteken. Het voordeel van de buxus is dat deze een relatief klein wortelpakket heeft, waardoor de planten eenvoudig uit de grond te halen zijn. Gemiddeld bedraagt de worteldiepte tussen de 15 en de 30 cm. Aan de zijkanten van de planten steekt u nu de wortels door, op 20 a 30 cm van de stam af. Zodra de wortels aan alle kanten zijn doorgestoken, kunt u de planten eruit halen met een schop. Steek deze schuin onder de plan en wrik op en neer. Wanneer u dit aan alle kanten hebt gedaan, kunt u de planten met het wortelgoed er eenvoudig uit halen. Blijven er kleine wortels in het gat liggen? Geen probleem, deze sterven vanzelf af. Vervolgens pakt u een grote vuilniszak waar u alle uitgestoken buxusplanten in doet. Wij raden aan om de zak goed dicht te doen en af te voeren bij een gemeentewerf bij u in de buurt, zodat de buxusrupsen en -ziektes zich niet verder kunnen verspreiden.

Japanse hulst haag als vervanger van buxus

Wilt u een soortgelijke haag in uw tuin als de buxus, maar dan zonder het gedoe van de buxusmot / -rups? De Japanse hulst is een groenblijvende haag die qua type blad erg op de buxus lijkt, maar niet gevoelig is voor bovenstaand ongedierte. Hierdoor creëert u eenvoudig een zelfde soort wintergroene lage haag, zonder het gedoe van de bestrijding tegen de buxusmot en buxusrups. Wij zijn al vele jaren gespecialiseerd in het kweken van de Japanse hulst. Bij ons kunt u deze planten direct uit eigen kwekerij kopen en op plantvriendelijke wijze bij u thuis laten afleveren.

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!

Winkelwagen