Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse hulst aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

I.v.m. vakantie kunnen bestellingen een paar dagen later worden geleverd dan aangegeven

Welke grondsoort voor Japanse hulst?

Japanse hulst worden geplant

De Japanse hulst stelt weinig eisen als het gaat om de huisvesting van deze prachtige groenblijvende haag. Het voelt zich thuis in de volle zon of een halve schaduw plek. Zelfs volledige schaduw zal de groei van de Japanse hulst niet belemmeren. Toch is er wel een bepaalde voorkeur voor de grond waarin de Japanse hulst wordt aangeplant. De aarde moet in ieder geval niet kurkdroog zijn, vooral niet vlak na het aanplanten. Zorg daarom altijd dat de jonge aanwas voldoende water krijgt. Licht vochtige grond vindt de Japanse hulst dus erg prettig. Verder groeit deze winterharde struik het allerbeste in een lichtzure grond. Dit houdt in dat er weinig kalk aanwezig is. 

In licht zure grond voelt de Japanse hulst zich thuis

Is er geen lichtzure grond voor de Japanse hulst in de tuin aanwezig dan kan dit op een milieuvriendelijke manier worden gerealiseerd door natuurlijke humus (=compost) toe te voegen aan de bodem . Vermeng het goed met elkaar door het om te spitten en er ontstaat een luchtige, goed doorlatende grondlaag. Voor een extra groeistimulans kan er wat rododendron grond aan de plantgaten toegevoegd worden. En denk eraan: houd de grond voor de Japanse hulst, vooral in de periode na het aanplanten, vochtig. Het aanplanten van de Japanse hulst, die we ook kennen onder de naam Ilex crenata, kan het hele jaar door gebeuren. Alleen bij een strenge vorstperiode wordt dit afgeraden. 

De Japanse hulst als haag aanplanten

Een Japanse hulst leent zich uitstekend voor diverse snoeivormen. Daarom kan het individueel worden geplaatst, bijvoorbeeld in een pot. Maar door het regelmatig snoeien vormen naast elkaar aangeplante Japanse hulst struiken ook een prachtige volle en compacte Ilex haag. Graaf hiervoor een geul die diep en breed genoeg is. Ook hierbij is het belangrijk dat de grond voor de Japanse hulst lichtzuur is. Afhankelijk van de grootte van de planten worden ze op een bepaalde afstand van elkaar in de geul geplaatst. Voorzie de grond van rododendrongrond, voor een uitstekende start en gezondere haag. Hoe meer voedingsstoffen zich in de bodem bevinden, hoe beter de Japanse hulst zal aanslaan. Binnen niet al te lange tijd zullen de prachtige sierstruiken een mooie haag vormen en kan het echte genieten beginnen.  

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!

Winkelwagen