Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse hulst aan te planten. Bestel snel online!

Zoeken
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

I.v.m. vakantie kunnen bestellingen een paar dagen later worden geleverd dan aangegeven

Groei van de Japanse hulst

Japanse hulst 'Green Hedge' haag

De Japanse hulst is een prachtige sierheester en een echte aanwinst voor iedere tuin. Of het nu in haagvorm wordt geplant als hoge of lage smalle haag of solitair, de Japanse hulst zal het altijd goed doen. Met de liefde en aandacht zal de immer groenblijvende, winterharde plant tuin of terras een verzorgd karakter geven. De Japanse hulst wordt veelal gebruikt als buxusvervanger. Dit komt omdat deze de laatste jaren geplaagd wordt door diverse ziektes en de alom gevreesde buxusmot. De Japanse hulst is resistent tegen de buxusmot en buxusrups, maar toont veel uiterlijke gelijkenissen met de buxus. De Japanse hulst is onder te verdelen in verschillende soorten. In deze blog zullen we ingaan op het verschil in de groei en vorm van de Japanse hulst ‘Green Hedge’, ‘Caroline Upright’ en de maximowicziana ‘Kanehirae’.

Groei van de Japanse Hulst ‘Green Hedge’

De groei van de Japanse hulst ‘Green Hedge’ is compact. Deze sierheester groeit zo’n 25 à 30 centimeter per jaar en maakt en blijft daarbij een compacte vorm houden. Zoals de naam al aangeeft is de Green Hedge zeer geschikt om hagen mee te vormen. Het heeft een lichtgroene kleur en kan zich mooi verdichten. De Green Hedge is ideaal te gebruiken voor hagen die wat lager en compacter moeten blijven. 

Japanse hulst Caroline Upright en Kanehirae

De groei van de Japanse hulst Caroline Upright is compact met een hele goede vertakking. Per jaar kan de Caroline Upright wel zo’n 20 tot 40 centimeter groeien. Deze Japanse hulstsoort slaat goed aan op nagenoeg elke grondsoort mits deze waterdoorlatend en niet te kalkrijk is. De Caroline Upright is een mannelijke soort. Dit houdt in dat er na de bloei van witte, kleinschalige bloemetjes geen besjes aan de sierheester komen. Caroline Upright verdraagt zeewind heel goed en is niet vatbaar voor luchtvervuiling.
Tot slot de groei van de Japanse hulst Kanehirae. Deze soort heeft glimmend groene blaadjes en een smalle opgaande groei. De Kanehirae maakt per jaar een groei door van 20 tot 40 centimeter. Ook deze Japanse hulst heeft geen problemen met een stevig briesje vanaf de zee. Voor alle drie de hulstsoorten geldt dat de volwassen plantgrootte ongeveer 200 centimeter is en de Japanse hulst 1 à 2 keer per jaar snoeien wordt aanbevolen.

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!

Winkelwagen