Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse hulst aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

I.v.m. vakantie kunnen bestellingen een paar dagen later worden geleverd dan aangegeven

Buxusmot bestrijden of vervangen?

Japanse hulst als buxus vervanger door ziekte van buxusmot

De Japanse hulst wordt gezien als een uitstekend alternatief voor de buxus. De buxus was in nagenoeg alle tuinen te vinden, ongeacht de stijl en inrichting, en werd veel gebruikt als haag maar ook als solitaire plant, in een bol of andere snoeivorm. Maar zoals iedereen wel weet heeft de buxus de laatste jaren te kampen met veel problemen. De belangrijkste veroorzaker hiervan is de buxusmot. De buxusmot is een klein, felgroen rupsje die grote schade aan een buxus veroorzaakt. Het beestje doet zich niet alleen tegoed aan uw gehele buxushaag maar ook andere buxusplanten die zich in de omgeving bevinden. 

Japanse hulst buxusmot resistent

De buxusmot tast vreet dus niet alleen uw buxushaag aan maar ook die van de buren. Bestrijden is lastig want als niet alle naastgelegen buxusplanten behandeld worden gaat de rups zich wederom tegoed doen aan de buxus die wel een behandeling heeft ondergaan. Dat wordt dus een dure klus voor alle buxus eigenaren en is nagenoeg onbegonnen werk. De oplossing hiervoor is om de buxus te vervangen door de Japanse hulst. Deze sierheester vertoont veel overeenkomsten met de buxus maar is resistent tegen de vernietigende buxusmot en buxusrups. In een Japanse hulst ziet de buxusmot gelukkig geen lekker hapje dus is dit een uitstekende vervanger. Bij ons kunt u rechtstreeks uit eigen kwekerij de Japanse hulst kopen.

Japanse hulst online bestellen

De Japanse hulst is een groenblijvende winterharde sierheester met fijne, licht bollende blaadjes. Qua verzorging en uiterlijk vertoont de Japanse hulst veel gelijkenissen met de buxus. Af en toe snoeien zal ervoor zorgen dat deze prachtige sierheester een mooie volle haag vormt. Ook kan de Japanse hulst, een andere benaming is Ilex crenata, solitair worden geplaatst en in iedere gewenste vorm worden gesnoeid. Bij Japansehulst.nl bieden we diverse soorten en maten aan tegen scherpe prijzen. U kunt simpel online Japanse hulst kopen waarna ze rechtstreeks vanuit onze eigen kwekerij worden verzonden. Dus hebt u mot met de buxusmot? Onze Japanse hulst biedt uitkomst. 

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!

Winkelwagen