Buxus vervanger

Japanse hulst als buxus vervanger door ziekte van buxusmot

De prachtige haagplant Japanse hulst is een uitstekende buxus vervanger en komt qua uitstraling en onderhoud het dichtste bij de buxus. Steeds vaker worden de buxus plant geteisterd door ziekte en de buxusmot. Dacht men vele jaren dat dit een onverwoestbare plant was, nu blijkt het tegengestelde toch waar. De Japanse hulst is immuun voor ziektes en beestjes zoals motjes. Deze prachtige groenblijvende haagplant is oersterk en daarmee een prima buxus vervanger. In de bloeitijd, dit is medio mei – juni, krijgt de Japanse hulst Japanse hulst kleinschalige, witte bloemetjes. Daarna komen er kleine zwarte besjes aan. 

Vervang de buxushaag door de Japanse hulst

Wordt de buxushaag geteisterd door ziekte of rupsen en moet deze nodig vervangen worden? Plant er daarvoor in de plaats dan de Japanse hulst. Deze Japanse hulst houdt, net als een buxus, van een zonnige of halfschaduw plek maar kunnen ook goed in de schaduw staan. Ze zijn verkrijgbaar in diverse maten. Afhankelijk van de grootte adviseren wij om bij het aanplanten van de Japanse hulst een aantal van 4 tot 7 stuks per strekkende meter aan te houden. Daarmee ontstaat een mooie en volle groenblijvende haag. Onze Japanse hulst hebben een goede start gehad. Dat komt omdat ze uit eigen kwekerij komen. De levering van deze planten aan klanten vindt dus ook rechtstreeks plaats vanuit de kwekerij. Hiermee wordt de “versheid” van deze Japanse hulst dus gegarandeerd. 

Een uitstekend alternatief als buxus vervanger

De Japanse hulst is dus een uitstekend alternatief om te gebruiken als buxus vervanger. De plant groeit per jaar zo’n 10 tot 20 centimeter. Om de haag zo vol en dicht mogelijk te houden wordt er geadviseerd om deze twee maal per jaar te snoeien, net voor en na de zomer. Zorg er na het planten voordat de eerste tijd de grond goed vochtig blijft om de groei te stimuleren. Dit is ook beter voor de wortels want de Japanse hulst wortelt niet diep. De plant houdt verder van humusrijke grond. Mocht dit te weinig aanwezig zijn in de grond waar de haagplant wordt aangeplant, voeg dan wat aanplantgrond of rododendron grond toe. Als al deze tips worden opgevolgd heeft u met de Japanse hulst een zeer fraaie buxus vervanger.

FAQ

Waarom op zoek naar een buxus vervanger?

Steeds vaker worden de buxus planten geteisterd door ziekte en de buxusmot. Dacht men vele jaren dat dit een onverwoestbare haagplant was, nu blijkt het tegenovergestelde toch waar. Ook de schimmelziekte Cylindrocladium buxicola heeft het afgelopen decennium de buxus aangetast.

Waarom is een Japanse hulst een uitstekende buxus vervanger?

De Japanse hulst wordt door de meeste hoveniers als de perfecte buxus vervanger gezien. De verschillende soorten haagplanten van de Japanse hulst lijken qua vorm en kleur het meest op de buxus, zijn oersterk en groeien snel!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Bent u op zoek naar een Japanse hulst die er voor lange tijd prachtig bij zal staan? Kies dan voor onze haagplanten!

Waarom Japansehulst.nl?

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Vanuit eigen kwekerij

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 8,8