Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse hulst aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

I.v.m. vakantie kunnen bestellingen een paar dagen later worden geleverd dan aangegeven

Bladhoudende haag

De Japanse hulst is een van de meest populaire, bladhoudende hagen en wordt gebruikt als buxusvervanger. Bij ons kunt u de Japanse hulst uit eigen kwekerij kopen.

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Vanuit eigen kwekerij

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4

Japanse hulst 'Green Hedge'

Dé haagplant bij uitstek. Ook erg geschikt voor blok- en vormsnoei. Frisgroen en sterk.

Japanse hulst 'Caroline Upright'

Smal, compact en opgaand van vorm met bolvormige blaadjes. Ideaal voor een compacte hoge haag.

Ilex Maximowicziana 'Kanehirae'

Snelstgroeiende onder de Japanse Hulst. Goed te gebruiken voor grote, volle haagvormen.

Bladhoudende haag kopen

Een bladhoudende haag die het gehele jaar een waar pronkstuk is voor uw tuin maakt u eenvoudig van Japanse hulst haagplanten. Deze plant blijft altijd mooi groen, is winterhard en verliest geen blad. Jarenlang werd de buxus gebruikt als bladhoudende haag in vele tuinen. Het zorgt voor een formele en verzorgde uitstraling maar jammer genoeg heeft de buxus te kampen met schimmelziektes en heeft het last van buxusmot die de plant aanvreet. De Japanse hulst lijkt uiterlijk veel op de buxus maar is resistent tegen de buxusziekte en buxusmot. Tegen een zeer aantrekkelijke prijs heeft u met de Japanse hulst een bladhoudende haag in de tuin staan die een uitstekende vervanger voor de buxus is.

Japanse hulst kwekerij

Snel en makkelijk bladhoudende Japanse Hulst haagplanten kopen van topkwaliteit uit onze eigen kwekerij.

Bladhoudende haag Japanse hulst snoeien

Om de bladhoudende haag van Japanse hulst in topconditie te houden wordt aanbevolen om deze 2x per jaar te snoeien. Het beste gebeurt dit in het voorjaar en het eind van het najaar. Door het snoeien krijgt de Japanse hulst volle vertakkingen en vormen er zich nog meer frisgroene blaadjes. De bladhoudende haag kan door het snoeien als lage haag worden gehouden of wat hoger als privacyhaag, net wat u wilt. De smalle haag van Japanse hulst heeft geen voorkeur voor een standplaats. Of het nu aangeplant wordt op een schaduwplek of in de volle zon staat: het gedijt overal even goed. Zorg er wel voor dat de bladhoudende haag voldoende vocht krijgt en de grond goed doorlatend is. Hierdoor kan het via de wortels de benodigde voedingsstoffen uit de bodem goed tot zich nemen.

Weinig onderhoud aan de bladhoudende haag

Behalve snoeibeurten en voldoende vocht heeft deze bladhoudende haag weinig onderhoud nodig. Om een goede groei nog meer te stimuleren kan er jaarlijks een klein beetje organische mest onder de groenblijvende haag worden uitgestrooid. De bladhoudende haag van Japanse hulst is eenvoudig zelf aan te planten. Graaf hiervoor een geul en zorg dat onkruid wat in de buurt staat goed wordt verwijderd. Dompel de Japanse hulst voor het aanplanten even onder in een emmer met water zodat de wortels zich goed vol kunnen zuigen. Daarna in de grond zetten en de aarde goed aanstampen. Dat is eigenlijk alles wat u moet doen om het hele jaar door te kunnen genieten van uw bladhoudende haag!

FAQ

Veelgestelde vragen en antwoorden

Zoals de naam het al zegt, is een bladhoudende haag een haagplant die zijn bladeren vasthoudt. Dit wordt ook wel een groenblijvende- en/of een wintergroene haag genoemd. Met zo’n haag behoudt u de afscheiding, uw privacy etc. 

Er zijn veel verschillende bladhoudende haagplanten. Bekende hagen die bladhoudend zijn, zijn de Japanse hulst, beukenhaag, conifeer en laurier. Let bij de keuze van de haagplant goed op, op wat u als eindresultaat wilt. Is het ter vervanging van de Buxus? Kies dan voor de Japanse hulst. Wilt u graag een volle, hoge haag creëren? Overweeg dan bijvoorbeeld de populaire Portugese laurier. 

Tuintips

Winkelwagen